search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:13
MENU CLOSE

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η πρώτη καταγγέλλουσα- Στις 14 Απριλίου η επόμενη δικάσιμος

01.04.2022 17:36
Filippidis09-new

Με την πρώτη καταγγέλλουσα στο βήμα του μάρτυρα και κλειστές τις πόρτες του δικαστηρίου για το κοινό ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου, οπότε και η γυναίκα που άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων θα δεχθεί ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου σχετικά με τον βιασμό που ισχυρίζεται ότι υπέστη από τον συνάδελφο της, το 2008.

Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της δικασίμου, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο σήμερα, επανέλαβαν τη θέση τους ότι δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί το δικαστήριο το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «Είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν». Και η Κική Μπαρκιτζίδου, που επίσης εκπροσωπεί τον γνωστό ηθοποιό, δήλωσε: «Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Η απόφαση του δικαστηρίου για διαδικασία χωρίς δημοσιότητα αφορά τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους για σεξουαλική βία οι οποίες υπέβαλαν σχετικό αίτημα. Η τρίτη από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως αν και γνωρίζει πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάθεση της δημόσια, εντούτοις επιθυμεί να καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι της στην Πάτρα

Κορωνοϊός: Άλλοι 60 νεκροί και 21.102 νέα κρούσματα

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει η Ρούλα Πισπιρίγκου τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό – Εξετάστηκε από ιατροδικαστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00