search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03
MENU CLOSE

Θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης οι δημοσκοπήσεις

01.04.2022 06:00
Θα επιστρέψει η λίστα στις Ευρωεκλογές;  - Media

Με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξ αιτίας της ακρίβειας βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια πότε θα τελειώσει ο πόλεμος περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αδυνατεί να κάνει τον οποίο προγραμματισμό.

Γι αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει στην ομιλία του στον «Οικονομικό ταχυδρόμο» ότι θα υπάρξει συμπληρωματικός προϋπολογισμός αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα λυθούν και αλλά μέτρα ενίσχυσης.

Εκεί άλλωστε εμφανίστηκε να μιλά για πρώτη φορά για κυβερνήσεις συνεργασίας δίνοντας έτσι λαβή για ποικίλα σχόλια και για συμπεράσματα. Πολλοί ήταν αυτοί άλλωστε που θεώρησαν ότι ο Πρωθυπουργός φοβούμενος τα χειρότερα άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης.

Η πίεση που ασκούν άλλωστε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που σχετίζονται με την οικονομία  γίνονται «θηλιά» στον λαιμό της κυβέρνησης. Η μία μετά την άλλη η εταιρείες δημοσκοπήσεων (Metron Analisis η Pulse και η MRB)  δείχνουν ότι πλέον η διάφορα ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται σε μονοψήφιο αριθμό ενώ τα ποιοτικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της MRB:

• Το 79,8% των πολιτών, το απασχολεί και  ανησυχεί από την ακρίβεια.

• Το 75,2% των πολιτών, θεωρεί τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση αναποτελεσματικά.

• Το 19,1% των πολιτών, τα θεωρεί αποτελεσματικά, όταν το 27,8% των πολτών θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέφερε αποτελεσματικότερη στήριξη για το θέμα της ακρίβειας. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πραγματικό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις εκλογές,  υπερέχει της κυβέρνησης 8,7% και αυτή είναι μία ουσιαστική διαφορά.


• Το 77,4% των πολιτών, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

• Το 83,9% των πολιτών, πιστεύει ότι η ακρίβεια θα συνεχιστεί με νέες αυξήσεις. Δεν υπάρχει ελπίδα για να κάνουν υπομονή. 

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Τσερνόμπιλ – Στο Κίεβο μεταβαίνει η Ρομπέρτα Μετσόλα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν μπορεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας να τελέστηκε μόνο από ένα άτομο», σύμφωνα με τον ποινικολόγο Κουδρόγλου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταχωρήθηκε στο βιβλίο αποφάσεων η ιστορική ετυμηγορία – Τι αναφέρεται για τη δολοφονία Φύσσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03