search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:26
MENU CLOSE

Ενδοκυβερνητικά μπερδέματα με ανασχηματισμό και εκλογές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2223
31/3/2022
02.04.2022 08:51
Kybernisi_new

Η κατηγορηματική δήλωση του Μητσοτάκη, δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, στο τέλος της τετραετίας, άναψε φωτιές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Με τις δημοσκοπήσεις να «χτυπούν καμπανάκια» για την κυβέρνηση, εκτός από τα διάφορα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στο προσκήνιο επανέρχονται και σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ώστε να τονωθεί το σχήμα το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, όταν αυτές στηθούν.

Ο Μητσοτάκης, βέβαια, έχει πει και ξαναπεί ότι δεν του αρέσουν οι δομικοί ανασχηματισμοί και ότι προτιμά να κάνει «σημειακές» παρεμβάσεις στην κυβέρνηση.

Ωστόσο κάποιες πληροφορίες λένε ότι, αν τελικά προχωρήσουν οι αλλαγές στο σχήμα, δεν αποκλείεται να δούμε και νέα πρόσωπα εκτός Ν.Δ. να εντάσσονται σε αυτό.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι η κυβέρνησή του είναι «ανοιχτή» σε πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό κύκλο.

Βεβαίως ήδη άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια. Σ’ ένα από αυτά πρωταγωνιστεί ο Νίκος Δένδιας καθώς σε κάποιους επικρατεί η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο λόγος, λένε, είναι ότι οι δύο άνδρες δυσκολεύονται να συντονιστούν στα ελληνοτουρκικά. Αυτό το σενάριο όμως έπαιξε και στο παρελθόν χωρίς να επιβεβαιωθεί. Κάτι ανάλογο αναμένεται και τώρα…

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολο και το Πάσχα – Άδειες οι τσέπες των νοικοκυριών εξαιτίας του ράλι ανατιμήσεων

Επικίνδυνη για το λαό η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Θεραπευτική Ιππασία: Η βιωματική εμπειρία που βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική υγεία (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:26