search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Οι «συμμαχίες» του…. σταυρού στον Βόρειο Τομέα – Όλες οι συνεργασίες των βουλευτών

05.04.2022 06:00
ekloges_new

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταράζει τα νερά και μιλάει ακόμα και για «κυβέρνηση συμμαχίας» μετεκλογικά, οι συμμαχίες των «γαλάζιων» βουλευτών εντείνονται.

Η απλή αναλογική θα αναστατώσει τη Νέα Δημοκρατία καθώς με τα ποσοστά που πήρε το καλοκαίρι του 2019 θα είχε σήμερα 130 έδρες, δηλαδή 28 λιγότερες. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί ένας μικρός πανικός σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι «δεύτερες εκλογές» που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν δηλαδή δημιουργηθεί μία κυβέρνηση «ειδικών συνθηκών» ή συμμαχίας, τότε πολλοί «γαλάζιοι» θα βρεθούν εκτός Βουλής. Και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις για «συμμαχίες».

Όπως μαθαίνει το topontiki.gr στον Βόρειο Τομέα πιο κοντά είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο. Ακόμα πιο καλή συνεργασία έχει η Νίκη Κεραμέως με τον Δημήτρη Καιρίδη (ο οποίος δημοσκοπικά εμφανίζεται πολύ ψηλά). Από την άλλη ο Κωστής Χατζηδάκης έχει καλή επικοινωνία με τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ έχει ένα άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο (δύο Αντιπρόεδροι Υποψήφιοι) και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του κόμματος.

Έχει ενδιαφέρον.  

Διαβάστε επίσης:

Ο «Γαλάζιος» βουλευτής που κάνει τηλεθέαση – Γιατί τον προτιμούν τα κανάλια

Γιώργος Γεραπετρίτης: Θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά ή θα πάει Ευρωβουλή;

Ο Πίνατ στην αγκαλιά του Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04