search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:30
MENU CLOSE

«Αν εκλέξεις κλόουν, περίμενε τσίρκο»

06.04.2022 06:00
karaklioumi

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα γεγονότα που έχουν ακολουθήσει, διατάραξαν την υποφερτή καθημερινότητά μας και έθεσαν υπό αμφισβήτηση αυτά που στον ευρωπαϊκό χώρο, τουλάχιστον ως τώρα, θεωρούσαμε δεδομένα.

Οι σταθερές της ζωής μας δείχνουν να καταρρέουν σε ένα κόσμο που αλλάζει και που ενδεχομένως να μην μπορούμε πια να καταλάβουμε. Βασικοί πυλώνες για τις Δυτικές Δημοκρατίες μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν μεταξύ άλλων, η εδαφική ακεραιότητα, η πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες και η προσπάθεια να μην θεωρηθεί ξανά η ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη.

Τις τελευταίες 40 μέρες ο κόσμος μας φαντάζει πιο εύθραυστος από ποτέ, κανείς μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αγγίζει, μας επηρεάζει και μας αφορά. Όχι μόνο για την οικονομική και επισιτιστική κρίση που έρχεται, αλλά κυρίως γιατί κάνει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη πολιτικού μετασχηματισμού και ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας.

Στη σημερινή συνθήκη όπου εστίες εκκενώνονται, άνθρωποι εκτοπίζονται και σκοτώνονται εμείς δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να ερμηνεύουμε ή να δικαιολογούμε συμπεριφορές. Η πολιτική τάξη της χώρας οφείλει να πάρει θέση, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Εδώ δε χωρούν «Ναι μεν, αλλά…». Είμαστε με τον εισβολέα ή με τον αμυνόμενο; Οι θιασώτες του αναθεωρητισμού αντιλαμβάνονται ποιες θα ήταν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις αν μας αφορούσε;

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν γίνεται πιο εντατική από ποτέ η ανάγκη εμπιστευθούμε τις τύχες μας σε ανθρώπους με γνώση και θέληση να υπηρετήσουν την πατρίδα. Να ενισχύσουν τη Δημοκρατία και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο θα έχουμε εκλογές, ας θυμηθούμε λοιπόν αν επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν άξιοι υποψήφιοι, διότι αν επιλέξεις να εκλέξεις κλόουν, περίμενε τσίρκο, όπως τονίζουν και οι Αμερικανοί «Elect a clown, expect a circus».

Η Μαρία Καρακλιούμη είναι Πολιτική Αναλύτρια της RASS AE

Διαβάστε επίσης:

Στόχος η πολιτική και ιδεολογική ήττα της ΝΔ

Ο πόλεμος και ο σκύλος!

Πολιτική σταθερότητα και κρίση αντιπροσώπευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:27