search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 13:53
MENU CLOSE

Η συγχώνευση WarnerMedia- Discovery το αργότερο ως τη Δευτέρα 11 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί

06.04.2022 10:58
WARNER_DISCOVERY_new

Ίσως και την Παρασκευή που μας έρχεται (9/4) να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση Discovery- Warner Media. Να έχει «κλείσει» κατά την χρηματιστηριακή ορολογία.

Οι μιντιακοί κολοσσοί σχεδίαζαν την στιγμή για την ολοκλήρωση της εξαγοράς- συγχώνευσης- ενοποίησης εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τις τελευταίες εβδομάδες προσδιόρισαν ότι χρονικά αυτό θα συμβεί στις 11 Απριλίου, την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή, όμως πηγές του CNN– που έχει λόγους να ενδιαφέρεται, ως θυγατρική της Warner Media- ανέφεραν ότι αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβεί στο τέλος αυτήν της εβδομάδας.

Από την άλλη πλευρά της εξαγοράς, οι Discovery και AT&T δεν σχολιάζουν δημοσίως, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Χθες πάντως, η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών άρχισε την διαδικασία αποχωρισμού της WarnerMedia εκτελώντας ένα μέρισμα μετοχών που θα δώσει στους μετόχους της νέας εταιρείας.

Άλλωστε ήταν κάτι το οποίο είχαν γνωστοποιήσει, με κοινη ανακοινωση, οι δύο εταιρείες από τον Μάιο του ΄21. Ό,τι δηλαδή η AT&T  θα λάβει περίπου 43 δισ. δολάρια και οι μέτοχοί της το 71% του νέου εταιρικού σχήματος, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα διαθέτουν το 29% του νέου ομίλου. Το οικονομικό αποτύπωμα της νέας εταιρείας αποτιμάται στα περίπου 150 δισ. δολάρια.

Η απόσχιση συνοδεύτηκε από την επίσημη ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της WarnerMedia, Τζέισον Κάιλαρ, ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία την Παρασκευή. «Με την εκκρεμούσα συναλλαγή με την Discovery να πλησιάζει στο τέλος της, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μοιραστώ με τον καθένα από εσάς ότι θα αποχωρήσω από αυτή την εκπληκτική εταιρεία», ενημέρωσε  ο Κάιλαρ στους εργαζόμενους με μέιλ «εσωτερικής κυκλοφορίας» την Τρίτη.

Εκτός από τον Κάιλαρ θα αποχωρήσουν και άλλα στελέχη που εργάζονταν στην εταιρεία και αποτελούσαν μέλη της ομάδας του, διαμορφώνοντας χώρο για την Discovery. Αναμεσα τους η διεθύνουσα σύμβουλος της Warner Bros, Ανν Σαρνοφ, η οποία ήταν στο «τιμόνι» της εταιρείας από το 2019, αλλά και ο επικεφαλής του HBO Max, Άντι Φορσελ.

Ο Κάιλαρ θεωρείται αναμορφωτής της WarnerMedia παρότι δεν έχει δηλωθεί ευθαρσώς κάτι τέτοιο. Ως διευθύνων σύμβουλος κόμισε τη νοοτροπία του streaming σε ένα σύνολο επιχειρήσεων, ανάμεσα τους οι HBO και CNN, που είχαν «μείνει» πίσω στις εξελίξεις και παρέμεναν επικεντρωμένες στις καλωδιακές υπηρεσίες, σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο. Επι την ημερών του αναπτύχθηκε το CNN+, ενώ έκανε διαρθρωτικές αλλαγές στο HBO Max (που συνοδεύτηκαν από μείωση 2.000 θέσεων) δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη δικών της παραγωγών περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:

Άγριες Μέλισσες: Μια αποκάλυψη φέρνει τα πάνω κάτω για τους Σεβαστούς

«Μουσικό κουτί»: Τα πήγε καλά με τη αντιπολεμική συναυλία για την Ουκρανία (Video)

ΕΣΗΕΜ-Θ: «Η διοίκηση της ΕΡΤ υποβαθμίζει την ΕΡΤ3»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28