search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:25
MENU CLOSE

«Πολιτισμός και εξωστρέφεια»: Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου

08.04.2022 23:10
laskaratos-vivlio-new

Την Πέμπτη 14 Απριλίου στην Βορέειο βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, ο δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο «Πολιτισμός και Εξωστρέφεια» .

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η πολιτική αναλύτρια της RASS Μαρία Καρακλιούμη και ο καθηγητής πολιτιστικής πολιτικής Γεώργιος Γκαντζιάς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο διευθυντής του aftodioikisi.gr Χρίστος Βούζας.

Το βιβλίο αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην ελληνική πολιτιστική διπλωματία. Το απόλυτο «εγχειρίδιο» για τους ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό και τη δύναμή του. Αν ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας, κατά πόσο αυτός έχει αρκούντως αξιοποιηθεί; Υπάρχει ένας εθνικός σχεδιασμός; Ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είχε καταθέσει την άποψη του στον συγγραφέα και για πρώτη φορά, αυτή, δημοσιεύεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου.

 Η σχέση πολιτισμού και εξωτερικής πολιτικής, αποκαλύπτεται μέσα από έξι παραδείγματα ελληνικών μουσείων. Μέσα από αυθεντικές μαρτυρίες, προσωπικοτήτων οι οποίες, εκ της θέσεώς τους, διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν ρόλο στο πεδίο της πολιτιστικής εξωτερικής πολιτικής, ανιχνεύεται η λειτουργία κεντρικών πολιτιστικών φορέων και ερευνώνται οι τρόποι μέσω των οποίων αυτά συμβάλλουν στην προσέγγιση κρατών και κοινωνιών.

Διαβάστε επίσης:

Η Αράχνη της Μπουρζουά στην Αθήνα (Photos)

Οι «Ρωσίδες χορεύτριες» που έγιναν «Ουκρανές» – Ο πίνακας του Ντεγκά άλλαξε όνομα

Στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κουβαράς για τις γαλλικές εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:21