search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:39
MENU CLOSE

Σεισμοί στην Θήβα – Τσελέντης: Ιστορικό και γειτνίαση με Κορινθιακό μας κάνουν πιο επιφυλακτικούς

13.04.2022 14:16
tselentis_new

Την εκτίμηση ότι η παρατεταμένη σεισμική έξαρση στη Θήβα και τη γύρω περιοχή είναι πολύ πιθανό να «σβήσει», έκανε ο Άκης Τσελέντης.

Παράλληλα όμως ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθησυχασμός.

«Το ιστορικό της περιοχής, που είχε δώσει την περίοδο 1977-1981 ακόμη και σεισμό 6,2 Ρίχτερ στο Καπαρέλι Θηβών, αλλά και η γειτνίασή της με τον Κορινθιακό Κόλπο, μας κάνει πιο επιφυλακτικούς», σημείωσε

Σήμερα και αύριο ο καθηγητής θα επισκεφθεί την περιοχή για να συναντηθεί με δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Επίσης, θα τοποθετήσει όργανα καταγραφής των σεισμικών δονήσεων, ξεκινώντας το μεσημέρι από τη Χαλκίδα και αύριο θα συνεργαστεί με το Συντονιστικό Όργανο στη Λειβαδιά.

Παπαδόπουλος: «Σημαντική πιθανότητα για σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ»

Την ίδια ώρα για σημαντική πιθανότητα να υπάρξει ισχυρότερος σεισμός, ανάλογος των 6,2 Ρίχτερ που είχαν χτυπήσει την περιοχή το 1892, έκανε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο Γ. Παπαδόπουλος εξήγησε ποιοι δείκτες αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά προσεισμικής ακολουθίας (πανομοιότυπης με την περίπτωση του Αρκαλοχωρίου), με «σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή», έπειτα από ανάλογη προσεισμική δραστηριότητα 17 μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομο τζόγο

Ζακ Κωστόπουλος: Ενοχή μεσίτη – κοσμηματοπώλη και απαλλαγή των αστυνομικών, πρότεινε ο εισαγγελέας

Σαν σήμερα η ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε την ζωή σε 21 μαθητές (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:28