search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Φυσικό αέριο: Ξέφρενο ράλι ανόδου – Αύξηση 14 ευρώ μέσα σε 10 λεπτά λόγω της διακοπής παροχής αερίου στην Πολωνία

26.04.2022 21:45
fysiko aerio98-new

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαμόρφωση των τιμών στην ενεργειακή αγορά λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της Ρωσο- ουκρανικής κρίσης.

Το φυσικό αέριο «σκαρφάλωσε» στα 107  ευρώ η MWh την ώρα που η Ρωσία ανακοίνωσε την διακοπή της παροχής αερίου στην Πολωνία, για να καταλήξει στα 98 ευρώ ανά μεγαβατώρα με άνοδο 5,5%.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδα πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι βρέθηκε το πετρέλαιο – τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το τύπου Brent, η τιμή του οποίου ήταν στις 20.10 της Τρίτης στα 105,2 με άνοδο πάνω από 3%.

Αναλογη εικόνα και για τις χρηματαγορές, που ξεκίνησαν με ισχυρή άνοδο τις συνεδριάσεις της Τρίτης, μπήκαν σε ιδιαίτερα αρνητικό έδαφος – με την Wall Street να χάνει έως και 540 μονάδες στις 19.10 ώρα Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια οικονομία δέχεται κλυδωνισμούς καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία  ενώ τα μαζικά lockdowns στην Κίνα απειλούν την ομαλή λειτουργία των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, πυροδοτώντας νέες πληθωριστικές πιέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές – Επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου

Fuel pass: Πάνω από 100.000 αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων

Λογαριασμοί ρεύματος: Ο μαθηματικός τύπος για… νομπελίστες που ορίζει τη ρήτρα προσαρμογής (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15