search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Twitter: Ποιος είναι ο CEO της εταιρίας και πόσα βάζει στην τσέπη από την πώληση στον Μασκ (video)

26.04.2022 12:50
twitter_new

Όλα του πηγαίνουν πρίμα του Παράγκ Αγκραουάλ. Φέτος έγινε για δεύτερη φορά πατέρας και θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να φουσκώνει κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Αν σκεφτούμε ότι πέρασε τα παιδικά του χρόνια σ’ ένα νοικιασμένο σπίτι με τους παππούδες του, τότε η ζωή του θυμίζει παραμύθι…

Ποιος είναι ο CEO του Twitter

Ο Παράγκ Αγκραουάλ  στις 21 Μαϊου θα γίνει 38 χρόνων. Γεννήθηκε στο Ατζμέρ του Ρατζαστάν, στην Ινδία. Ο πατέρας του ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ινδικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και η μητέρα του καθηγήτρια οικονομικών στη Μουμπάι. Όταν γεννήθηκε ζούσε με τους παππούδες του στο ενοίκιο, πριν μετακομίσει στην πρωτεύουσα. Ο πατέρας του κατάφερε να του εξασφαλίσει καλές σπουδές και το 2005 πήρε το πτυχίο του στην επιστήμη των υπολογιστών από πανεπιστήμιο της ινδικής πρωτεύουσας. Την ίδια χρονιά έφυγε στις ΗΠΑ και γράφτηκε στο περίφημο Πανεπιστήμιο Stanford για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Έκανε πρακτική στα τμήματα έρευνας της Microsoft και του Yahoo! και το 2011 εντάχθηκε στο τμήμα ανάπτυξης λογισμικού του Twitter. Το 2017 έγινε επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της εταιρίας και τον Δεκέμβριο του 2019 ο τότε CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι του ανατίθεται η ανάπτυξη του Project Bluesky, μιας πρωτοβουλίας για ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο δικτύου.

Ύστερα από δύο χρόνια ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του CEO της εταιρίας και την θέση του αναλαμβάνει ο Αγκραουάλ, με ετήσια αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, εκτός από τις μετοχές ύψους 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που του δόθηκαν ως μπόνους! Πέρυσι εκτιμάται ότι ο Αγκραουάλ είχε ετήσια έσοδα που ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του φιλόδοξου Ινδού, που πήρε ως φοιτητής στο  Stanford θα φουσκώσει κι άλλο μετά την συμφωνία για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, καθώς το συμβόλαιό του προβλέπει ότι θα πάρει 42 εκατομμύρια δολάρια αν απολυθεί σε διάστημα 12 μηνών από τότε που θα αλλάξει χέρια οριστικά η εταιρία.

Σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων Equilar η εκτίμηση για την αποζημίωση του Αγκραουάλ βασίζεται στην ετήσια αποζημίωση που παίρνει σήμερα και τα μπόνους από το μετοχικό κεφάλαιο, που υπολογίζονται με τιμή μετοχής στα 54,20 δολάρια, όπως προβλέπει η συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας από τον Έλον Μασκ .

Είναι όμως βέβαιο ότι ο Αγκραουάλ θα απολυθεί; Ναι, αν λάβουμε υπόψη δήλωση του Έλον Μασκ, που είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση του Twitter.

Τι πιστεύει ο Αγκραουάλ

Σε συνέντευξη στο Technology Review του ΜΙΤ, τον Νοέμβριο του 2020, όταν ερωτήθηκε για την ελευθερία του λόγου, ο Αγκραουάλ είπε: «Ο ρόλος μας δεν είναι μόνο να υπερασπιζόμαστε το Πρώτο Άρθρο του Συντάγματος, αλλά να υπηρετούμε έναν υγιή δημόσιο διάλογο … να εστιάζουμε λιγότερο σε σκέψεις για την ελευθερία του λόγου και να σκεφτόμαστε για το πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί».

Ο άγνωστος κομπιουτεράς που έφτασε στην κορυφή της Σίλικον Βάλεϊ μέσα σε λίγα χρόνια και βρέθηκε ακόμα και μέσα σε ένα πολιτικό ναρκοπέδιο όταν το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, βγήκε από το παρασκήνιο με την υποστήριξη του Τζακ Ντόρσεϊ, του συνιδρυτή του Twitter, ο οποίος του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής.

«Ο νέος CEO θα χρειαστεί να δουλέψει για να σταματήσει να καταλαμβάνεται η πλατφόρμα από άτομα που παράγουν ψεύδη και βλέπουν τον κόσμο μέσα από παραμορφωτικούς φακούς», έγραψε τότε ο  Ιμράν Άχμεντ, διευθύνων σύμβουλος του Center for Countering Digital Hate. Θα έχει θέση στα νέα δεδομένα της εταιρίας, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της; Πιθανώς όχι, αλλά δεν θα βγει χαμένος.

Ο Αγκραουάλ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση νέου μετανάστη που έφτασε στις ΗΠΑ με όνειρα και φιλοδοξίες και χωρίς να ανήκει στις τάξεις των πολυδιαφημισμένων ανώτατων εταιρικών στελεχών, επιβλήθηκε χάρη στις εξαιρετικές γνώσεις που έχει και την ικανότητά του να ελίσσεται.

Ο Αγκραουάλ είναι «μία ασφαλής επιλογή και έτσι πρέπει να τον βλέπουν οι επενδυτές», είχε δηλώσει ο αναλυτής της  CFRA Research, Άντζελο Ζίνο, όταν πέρασε η σκυτάλη του Twitter στα χέρια του Ινδού.

Ο Αγκραουάλ είναι παντρεμένος με την Βινίτα Αγαρουάλα, στέλεχος της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων Andreessen Horowitz και έχουν δύο παιδιά- το ένα γεννήθηκε το 2018 και το άλλο φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στη Γερμανία: Υπουργός της Μέρκελ είχε δοσοληψίες με θυγατρική της Gazprom για τον Nord Stream 2

Άλεκ Μπάλντουιν: Το βίντεο από την ανάκριση μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα – «Θα μου απαγγελθούν κατηγορίες;» (videos)

Βόρεια Κορέα: Να ενισχύσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο θέλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:10