search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:58
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την περιουσία του – Γιατί του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη

27.04.2022 15:14
elon_musk143_new

Ονομάζεται Τζάρεντ Μίρτσαλ είναι 47-48 χρόνων και ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Όμως είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίον εμπιστεύεται ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ την διαχείριση της περιουσίας του. Ο έμπιστος άνθρωπος του Έλον Μασκ είναι ένας από τους πιο στενούς φίλους του και διαχειρίζεται μια περιουσία 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ένα γραφείο στα περίχωρα του Όστιν, στο Τέξας.

Λέγεται μάλιστα πως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που γνώριζε κάθε λεπτομέρεια των κινήσεων που έκανε ο Έλον Μασκ για να εξαγοράσει το Twitter.

Ο Μίρτσαλ είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά. Εργάστηκε στην Goldman Sachs, στην Merrill Lynch και στην Morgan Stanley και μπήκε στον στενό κύκλο συνεργατών του Έλον Μασκ το 2016.

Από την απόλυση από την Merrill Lynch, στη διαχείριση της περιουσίας του Έλον Μασκ

Ο Μίρτσαλ απολύθηκε από την Merrill Lynch για «επαφή που είχε ως συνέπεια την απώλεια εμπιστοσύνης του διευθυντή του» και έκτοτε ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν την πορεία του στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Σήμερα όμως ηγείται της πιο σημαντικής εταιρικής εξαγοράς που έχει γίνει στις μέρες μας, δηλαδή της απόκτησης του Twitter από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Από την στιγμή που αναθέτεις σε κάποιον να τρέχει τη διαχείριση οικογενειακών θεμάτων, αυτό σημαίνει ότι τον εμπιστεύεσαι», δήλωσε ο Ράφαελ Αμίτ, καθηγητής διοίκησης στη σχολή Wharton. «Και ο Έλον θέλει να λειτουργεί έτσι ώστε (ο Μπίρτσαλ) να έχει τον μέγιστο έλεγχο», πρόσθεσε ο καθηγητής Αμίτ, σχολιάζοντας ότι ο Μπίρτσαλ έχει ένα ασυνήθιστα ευρύ πεδίο δράσης, το οποίο του το έδωσε ο Έλον Μασκ.

Ο Μπίρτσαλ είναι επικεφαλής αυτού που ο Έλον Μασκ αποκαλεί «οικογενειακό γραφείο», το οποίο είναι στην ουσία ένα συμβουλευτικό όργανο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που εξυπηρετεί βαθύπλουτους ιδιώτες.

Ο Έλον Μασκ έχει αναθέσει στον Μπίρτσαλ τον απόλυτο έλεγχο του «οικογενειακού γραφείου», δηλαδή της εταιρίας Excession, είναι εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας του Μασκ Neuralink, διευθυντής της εταιρίας Boring Company και μέλος της διοίκησης του ιδιωτικού φιλανθρωπικού ιδρύματος του Μασκ.

Το 2019 ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρία Excession λειτουργεί πρακτικά με «δύο ανθρώπους». Ο ένας είναι ο Μπίρτσαλ. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του δεύτερου ανθρώπου.

Πάντως για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, τα γραφεία που διαχειρίζονται την περιουσία του Τζεφ Μπέζος και του Μπιλ Γκέιτς, απασχολούν περίπου 100 ανθρώπους το καθένα.

Μέσα σε 20 χρόνια έφτασε να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια

Ο Μπίρτσαλ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Young, στο Πρόβο της Γιούτα, το 1999, μια χρονιά που μόνο το 2% των φοιτητών δεν ήταν Μορμόνοι. Αμέσως μόλις πήρε το πτυχίο εργάστηκε στην Goldman Sachs στη η Νέα Υόρκη ως οικονομικό αναλυτής. Το 2000 εντάχθηκε στο δυναμικό της Merrill Lynch στο Λος Άντζελες, όπου έμεινε μία δεκαετία.

Από την Merrill Lynch απολύθηκε το 2010 για «επαφή που είχε ως συνέπεια την απώλεια της εμπιστοσύνης του διευθυντή του», που αναφερόταν «στην αποστολή αλληλογραφίας σε πελάτη χωρίς την έγκριση του διευθυντή». Δεν πέρασε ένας μήνας και ο Μπίρτσαλ άρχισε να εργάζεται στην Morgan Stanley ως διαχειριστής κεφαλαίων.

Αποχώρησε από την τράπεζα ύστερα από έξι χρόνια για να εργαστεί στο «οικογενειακό γραφείο» του Έλον Μασκ. Ο μισθός του είναι αδιευκρίνιστος, καθώς δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να υποχρεώνει τέτοιες εταιρίες να δημοσιοποιούν τις αμοιβές του προσωπικού τους.

Ο Μίρτσαλ, η σύζυγός του Λάουρα και τα πέντε παιδιά τους ζουν σε ένα πολυτελές ακίνητο αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων, στο προάστιο Ντέστινι Χιλς, δυτικά του Όστιν.

Η κατοικία αυτή διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, το καθιστικό έχει ανοιχτό τζάκι και στον κήπο υπάρχει μία μεγάλη πισίνα με καταρράκτη, γήπεδο  και χώρο για μπάρμπεκιου. Το γκαράζ έχει θέσεις στάθμευσης για 12 αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία

Ο αγέλαστος Πούτιν: Το προφίλ του Ρώσου προέδρου, όταν υπηρετούσε ως πράκτορας στην KGB

Φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία μας εκβιάζει με το φυσικό αέριο – Προετοιμασμένη η ΕΕ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04