search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Προκλητική η Άγκυρα, ζητάει και τα ρέστα – Κάνει λόγο για ελληνικές «προκλητικές πτήσεις»

28.04.2022 18:52
Turkish F-16_new

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε την Πέμπτη το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπό του Τανζού Μπιλγκίτς, να κάνει λόγο για «προβοκατόρικες πτήσεις στις ακτές της Τουρκίας» κατηγορώντας την Ελλάδα.

Η Τουρκία μετά τις δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις αλλεπάλληλες υπερπτήσεις με μαχητικά F-16 και το νέο διάβημα που έστειλε το ελληνικό ΥΠΕΞ προς τον Τούρκο Πρέσβη, συνεχίζει να προκαλεί και μάλιστα αυτή τη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο.

«Οι δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα γεγονότα μεταξύ των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας των δύο χωρών στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου 2022 δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Ενώ προσθέτει:

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας με αβάσιμους ισχυρισμούς δεν έχει σχέση με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του εύρους  του εναέριου χώρου, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για Τσίπρα: Επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015

Δούκας στο topontiki.gr: Γιατί έκλεισε τώρα την στρόφιγγα ο Πούτιν – Τι θα κάνει η Ελλάδα στην πληρωμή με… ρούβλια

Τουρκικές υπερπτήσεις: «Άσκηση» η ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11