search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταπέλτης το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Τζωρτζίνα-Πώς καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της για την κεταμίνη

04.05.2022 20:30
patra_new

«Διαψεύδει» το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, της άτυπης επιτροπής που ανέλαβε να δώσει απαντήσεις για τον θάνατο της Τζωτζίνας Δασκαλάκη, τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι στο παιδί χορηγήθηκε κεταμίνη από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων κατά την ανάνηψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι ιατροδικαστές στο πόρισμά τους, ουσιαστικά δίνουν τη «χαριστική βολή» στην προφυλακισμένη μητέρα της Τζωρτζίνας , αναφέροντας ότι ότι η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα.

Οι ιατροδικαστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη. Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, που είχε τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της συγκριτικά με την Τζωρτζίνα, αναμένεται να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους.

Λέων: Σαφή ευρήματα στη Μαλένα και την Ίριδα

Νωρίτερα, βέβαιος ότι η ιατροδικαστική επιστήμη θα δώσει απαντήσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής  Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, που μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο «Live News».

 «Εγώ θα έλεγα να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής διερεύνησης γιατί για τη Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως στοιχείο είναι η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή που αφορά την αιτία θανάτου» σημείωσε για την πορεία των εξελίξεων.

«Ο συνάδελφος με την ιατροδικαστική έκθεση, με το σύνολο των ευρημάτων που θα έχουμε από τις ιστολογικές και σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις» συμπλήρωσε.

«Όταν μια υπερασπιστική γραμμή έχει μπροστά της τρεις ανθρωποκτονίες, θα έλεγα ότι πριν βάλει τους ειδικούς να αναμένει τα αποτελέσματα και τα τελικά πορίσματα και στο τέλος να θέσει τα ερωτήματα» είπε και πρόσθεσε πως «με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκτεθούν συνάδελφοι».

«Στα δύο πρώτα παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση» τόνισε ο κ. Λέων, συμπληρώνοντας: «Δεν ξεκινάμε από βεβαιότητες. Ξεκινάμε από σαφή ευρήματα, τα οποία επανελέγχονται ουσιαστικά και επαναξιολογούνται οι αιτίες θανάτου που ήταν άστοχες».

Ο κ. Λέων εκτίμησε ότι οι συνάδελφοί του θα ολοκληρώσουν την έρευνά τους μετά το τέλος του μήνα, ενώ ζήτησε από όλους όσοι βγαίνουν να μιλήσουν για τη σχετική υπόθεση, να έχουν υπ’ όψιν τους τα στοιχεία που υπήρχαν στο φάκελο της κάθε περίπτωσης και να μην μιλούν από μηδενική βάση.

Καθηγήτρια φαρμακολογίας: Η κεταμίνη είναι μία, είτε νόμιμη είτε παράνομη

Τους ισχυρισμούς ότι στην Τζωρτζίνα εντοπίστηκε νοσοκομειακή κεταμίνη, αλλάζοντας τα δεδομένα της υπόθεσης αντέκρουσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Χρύσα Σαρδέλη, επίσης μέσω του «Live News».

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης» σημείωσε η κυρία Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως» τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο» συμπλήρωσε, βάζοντας τέλος στα σενάρια.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο στην Πατρών-Τριπόλεως: Nεκρός ο οδηγός – Διασωληνωμένη η κόρη του

Ρολόι μεγάλης αξίας βρέθηκε στην Αθήνα – Είχε κλαπεί από κοσμηματοπωλείο της Δανίας το 2017 (Photo)

Εύβοια: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες του βασανισμού πτηνού – Αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09