search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:49
MENU CLOSE

Συγγνώμη Πούτιν για τα σχόλια Λαβρόφ περί «Εβραίου Χίτλερ»

05.05.2022 19:59
benett-putin-new

Σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Ο Μπένετ αποδέχτηκε τη συγγνώμη του Πούτιν για τα σχόλια του Λαβρόφ και τον ευχαρίστησε για τη διευκρίνιση της στάσης του απέναντι στον εβραϊκό λαό και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπένετ.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Λαβρόφ είπε ότι η εβραϊκή καταγωγή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν ακυρώνει τα υποτιθέμενα ναζιστικά στοιχεία της χώρας του, σε συνέντευξη που δόθηκε την Κυριακή από ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Λοιπόν, τι κι αν ο Ζελένσκι είναι Εβραίος;» είπε ο Λαβρόφ. «Το γεγονός δεν αναιρεί τα ναζιστικά στοιχεία στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός είπε ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι».

Οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης τη σημασία της 9ης Μαΐου – ημέρας νίκης της ναζιστικής Γερμανίας – για τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους, καθώς και τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου και του Ολοκαυτώματος.

Ο Μπένετ ανέφερε τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού στη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έθεσε το αίτημα του Ζελένσκι να βρεθεί λύση στο πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, όπου εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι έτοιμη να παρέχει ασφαλή διέλευση αμάχων για να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο και κάλεσε το Κίεβο να διατάξει τους Ουκρανούς μαχητές που βρίσκονται στο Azovstal να καταθέσουν τα όπλα τους.

Διαβάστε επίσης:

Άμπερ Χερντ: Συλλογή υπογραφών για να μην παίξει στο «Aquaman 2» – Έχουν ξεπεράσει τα 3,5 εκατ.

Έλον Μασκ: Εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από 7 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Twitter

Οι 10 Γερμανοί που «έπαιξαν» με τον Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:47