search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη

06.05.2022 16:05
kremlin-235-new

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή εάν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης τη Δευτέρα στην Μαριούπολη, λέγοντας ότι ένας ευρύς εορτασμός της Ημέρας της Νίκης είναι επί του παρόντος αδύνατος «για προφανείς λόγους».

«Δεν μπορώ να πω αν εκ μέρους του στρατού υπάρχουν σχέδια», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN.

Ο πρώτος αναπληρωτής της προεδρικής διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγιένκο, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μια παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης φέτος στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ δεν θα μπορούσε ακόμη να πραγματοποιηθεί, αλλά η ώρα θα έρθει σύντομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου, μια συμβολική ημέρα για τη Ρωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για να προχωρήσει στην εκστρατεία του.

Η 9η Μαΐου, γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης» στη Ρωσία, τιμά την ήττα της χώρας από τους Ναζί το 1945.

Σηματοδοτείται από μια στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα και οι Ρώσοι ηγέτες στέκονται παραδοσιακά στον τάφο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για νέο «χτύπημα» σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Αποκάλυψη: O πιλότος-ήρωας «Το φάντασμα του Κιέβου» δεν υπήρξε ποτέ – Επίσημη παραδοχή (Photos)

Σανγκάη: Υπό έλεγχο η επιδημία covid – 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν σε αυστηρό lockdown

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:31