search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Τσίπρας: Από τις 1.000 κάλπες την Κυριακή οι πολίτες να στείλουν συστημένο τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη (Photos)

13.05.2022 15:24
tsipras_new

«Ας είναι η Κυριακή που έρχεται η πρώτη από τις δύο σημαντικές για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Την Κυριακή στις 15 και την Κυριακή των εκλογών, όποτε ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει τις κάλπες για να δει ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύντομη ομιλία που απηύθυνε προς τους πολίτες της Άρτας μετά τη βόλτα του στην αγορά της πόλης, όπου περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στη διαδικασία της Κυριακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τα 1.000 εκλογικά κέντρα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο το λογαριασμό σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».

Πρόσθεσε, πως «θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, να πάει από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι «ο πήχης είναι να ξαναγυρίσει η ελπίδα στον τόπο». «Εμείς τον πήχη τον βάζουμε στο να σταματήσει αυτή η κοινωνική λεηλασία, να σταματήσουν τρομακτικές ανισότητες, να στηριχτεί ο εργαζόμενος ο συνταξιούχος ο μεσαίος επιχειρηματίας και τα μαγαζιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου» σημείωσε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος «αυτές ήταν οι καλύτερες δουλειές που μας έταξαν αυτές ήταν οι προοπτικές για τη μεσαία τάξη; Αυτή ήταν η προοπτική για τους νέους ανθρώπους για τους εργαζόμενους, που έχουν οδηγήσει στον εργασιακό μεσαίωνα;».

«Ήρθε η ώρα να γυρίσει πίσω ο λογαριασμός. Δεν ζητάμε να ανακαλύψουν λεφτόδεντρα, ζητάμε να κλαδέψουν τα κλεφτόδεντρα των φίλων τους που πλουτίζουν, των γαλάζιων golden boys που έχουν κάνει επέλαση στον δημόσιο πλούτο σαν τις ακρίδες» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «ζητάμε να επιστρέψει η δικαιοσύνη στη χώρα». «Οφείλουμε να δώσουμε μία οργανωμένη απάντηση σε αυτή την πραγματικότητα της αισχροκέρδειας των λίγων και της ανέχειας των λογαριασμών της ΔΕΗ που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πρωτοφανούς ακρίβειας που αναγκάζει τους πολίτες να μην μπορούν να μπουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν προϊόντα βασικής κατανάλωσης».

«Οφείλουμε όλοι να δώσουμε μία απάντηση και να δώσουμε ένα μήνυμα ανατροπής αυτής της πραγματικότητας μήνυμα στήριξης της κοινωνίας των πιο αδύναμων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε δε, πως «γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα αλλά με δικαιοσύνη μπορούμε να δώσουμε στήριξη στους αδύναμους, στους μεσαίουςστους μη προνομιούχους, αυτούς που θέλουμε να εκφράσουμε».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε προς τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Άρτας πως «θα σταθούμε δίπλα σας και θα στηρίξουμε το δημόσιο ταμείο, για να σταματήσει η λεηλασία. Θα σταματήσει η κλεψιά, οι ανισότητες» πρόσθεσε και τόνισε πως «θα τα βγάλουμε πέρα, γιατί αυτός ο τόπος έχει δυνατότητες και αξίζει καλύτερα».

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2022: Σεξουαλικό σκάνδαλο και χάκερς απειλούν τον διαγωνισμό τραγουδιού

Πάτρα: Σε δηλητηρίαση από κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών (video)

Ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα, ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48