search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν

16.05.2022 16:54
mpampis-2354-new

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν Κράουτς, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 34χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος άκουσε την απόφαση χωρίς να αντιδράσει. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασµού ψυχικής ορµής.

Η υπεράσπιση αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του σύννομου βίου, τα οποία η εισαγγελέας πρότεινε να μην του χορηγηθούν.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας.

«Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν έλαφρυντικα. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου τόνισε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «ήταν ένας άνθρωπος που συμμορφώνεται με την κοινωνία, δεν ήταν σεσημασμένος. Μορφώθηκε και αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του και τη διαβίωσή της».

Η δεύτερη δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έκανε αυτή την πράξη και κανένας δεν το περίμενε. Το λένε οι πληθώρα ενόρκων καταθέσεων που υπάρχουν. Είναι μια υπόθεση στην οποία ταιριάζει η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Δεκτικό επιβεβαίωσης αυτού αποτελεί το λευκό ποινικό του μητρώο».

Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη, οι δικηγόροι του σχολίασαν ότι «αυτό αφορά της συμπεριφορά του στη φυλακή, στην οποία βρίσκεται 12 μήνες χωρίς να εμπλακεί πουθενά».

Σαν το σκυλί στο αμπέλι

Νωρίτερα, πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγορεύσεων η πρόεδρος έδωσε ξανά το λόγο στην εισαγγελέα της έδρας, η οποία προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία.

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση», είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Αθ. Χαρμάνης, μίλησε για «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό» και ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου«Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ», είπε.

Την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλ. Παπαϊωαννίδης, μίλησε για «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία», λέγοντας για τον Αναγνωστόπουλο πως έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. «Είναι εδώ για να πληρώσει», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Ήταν θύμα άγριο bullying, σύμφωνα με τους συμμαθητές του

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε λυγμούς η δεύτερη καταγγέλλουσα – Πώς έγινε η γνωριμία

Αλεξανδρούπολη: Φριχτός θάνατος για άστεγο – Εγκλωβίστηκε σε κάδο πολτοποίησης απορριμμάτων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:10