search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:13
MENU CLOSE

Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Σε ρυθμούς συνεδρίου το κόμμα

16.05.2022 10:41
androulakis_new

Την συμμετοχή των 172.000 πολιτών για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν μιλώντας στο topontiki.gr πηγές του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως σημειώνουν στην Χαριλάου Τρικούπη τόσο το κόμμα όσο και ο αρχηγός Νίκος Ανδρουλάκης στέκονται «μόνο στην μαζική συμμετοχή φίλων και μελών τους». Υπενθυμίζουν πως στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη αρχηγού «προσήλθαν 270.000 φίλοι και μέλη». 

«Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, την προηγούμενη Κυριακή για τις εκλογές συνέδρων, νομαρχιακών – τοπικών επιτροπών και του ονόματος ήρθαν στις κάλπες ήρθαν 180.000 μέλη», συμπληρώνουν. 

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές μπορεί να «δώσει την ώθηση για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό». Την ίδια ώρα θυμίζουν ότι οι 180.000 πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή γράφτηκαν όλοι μέλη ενώ υπήρξαν μέλη τα οποία δεν προσήλθαν στις κάλπες. 

“Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα. Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται για να ανατραπεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό”, καταλήγουν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Σε ρυθμούς συνεδρίου

Στο ΠΑΣΟΚ κινούνται σε ρυθμούς συνεδρίου το οποίο θα γίνει 20-22 Μαΐου στο Κλειστό του Φαλήρου. Με την παρουσία του Κώστα Σημίτη (συνομίλησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε και θετική αναφορά σε άρθρο του), του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου (θα υπάρξει συνάντηση αυτήν την εβδομάδα), ο Νίκος Ανδρουλάκης θα θελήσει να δώσει ένα μήνυμα ενότητας το οποίο θα είναι ισχυρό.

6.000 σύνεδροι (εκλεγμένοι και αριστίνδην) θα ψηφίσουν για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, η οποία όλα δείχνουν ότι θα αριθμεί συνολικά 300 μέλη. Στο συνέδριο θα εκλεγεί και ο γραμματέας του κόμματος, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, στενός συνεργάτης και φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στην ομιλία του κατά βάση σε τόνους ενότητας και ανανέωσης, η οποία θα είναι πολύ ισχυρή και θα αποτυπωθεί στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ανανέωση την οποία βέβαια ο Νίκος Ανδρουλάκης την έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό και στη βάση του κόμματος καθώς το 60% των εκλεγμένων μελών είναι κάτω των 40 ετών.

Το συνέδριο θα έχει πολύ έντονο προγραμματικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν πολλές ενότητες. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε άνοιξε και η συζήτηση για την συνδιαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος και δημιουργήθηκε και νέα ηλεκτρονική πύλη. Η ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι το digitalsociety.gr και εκεί αναρτήθηκε το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος. «Οι πολίτες αποφασίζουν για το ‘κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος», λένε στο ΠΑΣΟΚ. 

Στο κλειστό του Φαλήρου θα γίνουν συζητήσεις για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και την ενεργειακή κρίση, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία στελεχών και ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

Διαβάστε επίσης:

Τι θα συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο – Το βράδυ η συνάντηση

Ειρωνική ανακοίνωση ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας νίκησε τον κ. Τσίπρα»

Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής: «Θα πει «όχι» στην Τουρκία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:12