search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:35
MENU CLOSE

Απίστευτη πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Μιλά για σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821 απορρίπτοντας τη γενοκτονία των Ποντίων

19.05.2022 15:50
tourkiko ypex09-new

Τουλάχιστον προκλητική χαρακτηρίζεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται στις 19 Μαΐου.

Με αφορμή δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την επέτειο, το τουρκικό υπουργείο απαντά κάνοντας λόγο για σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά το 1821.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Και συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς».

Σε άλλο σημείο της η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προχωρεί σε συστάσεις στην Ελλάδα καλώντας την χώρα μας να αναγνωρίσει ότι  διέπραττε εγκλήματα πολέμου όταν εισέβαλλε στην Ανατολία. 

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να μιλούν για γενοκτονίες αφού σφαγίασαν τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Επιμένει στο «όχι» για Σουηδία-Φινλανδία στο ΝΑΤΟ και προκαλεί – «Θα μας κάνουν τα ίδια με την Ελλάδα»

Xάμπουργκερ: Τι ακριβώς σημαίνει και ποια η ιστορία του (Video)

Financial Times: Ρήτρα διαφυγής στην ΕΕ και για το 2023, αλλά με αστερίσκους για Ελλάδα και Ιταλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58