search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:04
MENU CLOSE

Προσβλητικές εικόνες στην Αγία Σοφία – Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για ενθύμια (Photos)

24.05.2022 19:14
agiasofia_new

Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στο ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας, καθώς γυναίκες παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, κυρίως αντιπολιτευόμενων.

Χρήστης των social media ανήρτησε φωτογραφίες δύο γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», επισημαίνοντας ότι «κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους. Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία…».

«Μετά τις προκαταλήψεις που έφαγαν την πόρτα, τώρα και αυτό! Ξηλώνουν και παίρνουν ως “αναμνηστικό” τους τοίχους της Αγίας Σοφίας», αναφέρει η εφημερίδα Akşam.

«Σκανδαλώδεις ισχυρισμοί για την Αγία Σοφία! “Παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο θεωρώντας τα ιερά”», σημειώνει η ιστοσελίδα Tele1.

Όπως σημειώνει η αρχιτέκτονας Σεντά Οζέν Μπιλγκιλί, «πιστεύω πως αυτοί που αφαιρούν τα κομμάτια θεωρώντας τα ιερά είναι ξένοι επισκέπτες και εάν υπάρξει έρευνα αυτό θα βρεθεί. Στο παρελθόν τουρίστες έπαιρναν αναμνηστικά από τα μωσαϊκά!

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρέπει να επανέλθει στην Αγία Σοφία και να προστατεύσει το χώρο του ισογείου τον οποίο επισκέπτεται ο κόσμος. Η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας δεν μπορεί να “προστατευθεί” με πειράματα. Είναι πραγματικά λυπηρό κάθε μέρα να διαβάζουμε μια νέα είδηση».

Διαβάστε επίσης

Δίκη Λιγνάδη: «Αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου ήταν βιασμός» – Κατέθεσε φίλος φερόμενου θύματος

Μαρίνα Πατούλη: Γιατί δεν πήγε στα γενέθλια του περιφερειάρχη Αττικής

Μαριούπολη: Εργάτες βρήκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε υπόγειο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:02