search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:15
MENU CLOSE

Γκρίνιες και… ευθύνες για Δένδια και Πλακιωτάκη

31.05.2022 06:00
Ακυβέρνητο τάνκερ πλέει μόλις 1,5 μίλι από το ακρωτήρι Καφηρέας  - Media

Η ταλαιπωρία -τι ταλαιπωρία δηλαδή, επικίνδυνη κατάσταση- με το ρεσάλτο των Ιρανών στα δύο πλοία ελληνικών συμφερόντων, εκτός από την αγωνία των συγγενών τους και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εταιρειών να ξεμπλέξουν, έχει προκαλέσει και πολιτικά προβλήματα.

Για πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστική γκρίνια –και όχι τα συνήθη δημοσιεύματα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας– από το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και για τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Τους χρεώνουν ολιγωρία και βιαστικές αποφάσεις γιατί δεν άφησαν το πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο από το Ιράν πριν από λίγες μέρες στην Κάρυστο και το οποίο είχαν μπλοκάρει οι υπηρεσίες μέχρι να εξακριβώσουν αν είναι ρωσικών συμφερόντων. Τελικά δεν ήταν, αφού είχε μεταβιβαστεί η ιδιοκτησία πολύ πριν την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία.

Το μπλοκάρισμα του πλοίου στην Κάρυστο έφερε τα αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν έχοντας σήμερα σε ομηρία ανθρώπους και τα δύο πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Οι ηγεσίες του ΥΠΕΞ και του υπουργείου Ναυτιλίας αν είχαν ακούσει την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος που ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά της σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα είχαμε τώρα αυτή την κατάληξη.

Ας τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση και μετά θα τα δούμε τα υπόλοιπα, λένε οι Μαξιμιλιανοί…

Διαβάστε επίσης:

Οι τιμές των καυσίμων στα νησιά και το νέο πακέτο επιδότησης

Το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία, Συμμαχία» και στις επενδύσεις

Το deal του Αστέρα, ο εφοπλιστής και οι δρόμοι του… πουθενά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:14