search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:18
MENU CLOSE

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Το μεσημέρι η προσωρινή απόφαση για τις διακοπές ρεύματος (Video)

02.06.2022 09:58
dei_new

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλλαν καταναλωτικές ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες.

Αν η προσωρινή διαταγή γίνει δεκτή, η απόφαση θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου όταν και έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που αφορά στην πρώτη συλλογική αγωγή καταναλωτών για το επίμαχο ζήτημα.

Ο πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταθέτοντας την Τετάρτη στο δικαστήριο υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα.

«Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε.

«Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Περίπου 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5.5 εκ. πελάτες», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας δόθηκε «μάχη» για να μην αναβληθεί η δίκη.

Ωστόσο, το δικαστήριο έδωσε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 6 Ιουλίου.

Την αναβολή ζήτησαν οι νομικοί παραστάτες της ΔΕΗ ενόψει της επικείμενης απόφασης, μετά από δική της αίτηση, για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των καταναλωτών αντέδρασαν κάνοντας λόγο για προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτονία γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: Σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του, οι φίλοι του είχαν ενημερώσει τις αρχές (photos/video)

Εύβοια: Αγωνία για ψαροτουφεκά που αγνοείται στην Κάρυστο

ΗΣΑΠ στο Θησείο: Πτώση άνδρα στις γραμμές τα ξημερώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17