search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ελληνοτουρκικά: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται» (Video)

17.06.2022 07:37
«Αδειάζει» Τσαβούσογλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ποια ομάδα εργασίας για τους S-400; - Media

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να προστατεύεται».

Αυτή ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών» στο Αιγαίο, το οποίο καταγγέλλει η Τουρκία, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η θέση μας είναι η ίδια που ακούσατε πριν από μερικές εβδομάδες: η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται», απάντησε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις σε τούρκο δημοσιογράφο που σχολίασε ότι η Αθήνα εξοπλίζει τα νησιά κατά παραβίαση διεθνών συνθηκών και ρώτησε ποια είναι η θέση των ΗΠΑ για το θέμα.

Ο Νεντ Πράις επανέλαβε πως πάγια θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι να προτρέπει στη διπλωματική διευθέτηση των διαφορών και στην αποφυγή προκλητικής ρητορικής που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ -την Ελλάδα και την Τουρκία σε αυτή την περίπτωση- να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών τους με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία, φυσικά, είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι. Είναι βασικοί νατοϊκοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να τους παροτρύνουμε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις», επέμεινε.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Αυτά είναι τα νέα όπλα που της στέλνει η Δύση

Ουκρανία: Τι συζητούν πίσω από κλειστές πόρτες Μακρόν-Σολτς-Ντράγκι (photos)

Τομ Χανκς: Επεισόδιο με θαυμαστή του στη Νέα Υόρκη – «Κάντε πίσω, σπρώχνεις τη σύζυγό μου;» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59