search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Επιθετικό το Turkaegean – Απαράδεκτο που η ΕΕ το έκανε αποδεκτό

27.06.2022 15:33
katrougalos_giorgos_new

Δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής σχετικά με την έγκριση του όρου «Turkaegean» από την ΕΕ σχολιάζει μέσω Τwitter ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Υπό συνθήκες ακραίας αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο το εμπορικό σήμα turkaegean είναι επιθετικό και απαράδεκτο ότι έγινε αποδεκτό από την ΕΕ. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τις ενέργειες ή παραλείψεις της», τονίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η Επιτροπή έκανε αποδεκτή – χωρίς καμία ένσταση- την τουρκική απαίτηση, να οικειοποιηθεί έμμεσα την θάλασσα του Αιγαίου (και) μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean» για τουριστικούς σκοπούς.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα εγείρει σοβαρούς κινδύνους καθώς τίποτα δεν αποκλείει, η Τουρκία να «πατήσει» πάνω στην συγκεκριμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει τις προκλήσεις της, αμφισβητώντας την ελληνικότητα του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: Δεν πηγαίνουμε με λυμένο το ζωνάρι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια – Ο Μητσοτάκης λέει όχι σε εκλογές ενώ τις ετοιμάζει» 

Ηλιόπουλος κατά ΣΚΑΪ και Αυτιά: «Αυτή είναι η εικόνα της ενημέρωσης στην Ελλάδα του Μητσοτάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:25