search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:31
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση MARC: «Πονοκέφαλος» για τους πολίτες τα ελληνοτουρκικά και η ακρίβεια – Στο 10% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

28.06.2022 20:46
ekloges-nd-new

Η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία αλλά και η αλματώδης αύξηση των τιμών είναι τα δύο θέματα που φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ANT1.

Μάλιστα, το 52,1% θεωρεί πιθανό ή μάλλον πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Αναφορικά με τον χρόνο των πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο 2022.

Όσον αφορά τι είδους κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (30,4%) δηλώνει ότι επιθυμεί συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας δεν θα πρότεινε ως πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους (64,7%) οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν τη στάση αυτή «λάθος».

Ωστόσο, στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα προκύψει, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (28,3%) εκτιμούν ότι θα αναδειχθεί αυτοδύναμη η ΝΔ.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 32,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,8%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ24 2,9%.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τα ελαφρυντικά στον Κορκονέα

Τσίπρας: Πρωτοφανές δύο ανεξάρτητες αρχές να είναι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση επειδή τις εμποδίζει να διατελέσουν το έργο τους

Ανδρουλάκης: Σταθερότητα την πρώτη Κυριακή των εκλογών – Κανένα δείγμα σοβαρότητας από την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15