search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα βάλει φωτιά στα τόπια των πρόωρων εκλογών

28.06.2022 06:00
askisi-ploia-3-new

Την πιο στοχευμένη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τις πρόωρες εκλογές, την είχε κάνει στην ΕΡΤ. Είχε πει, ότι και οι πρόωρες εκλογές και η εξάντληση της τετραετίας, έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους, κάπως έτσι το είπε.

Είναι βέβαιο, ότι ο Μητσοτάκης υπολογίζει οτι μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, την περίοδο που θα είναι στο φουλ η προεκλογική αντιπαράθεση. Δεν είναι και ό,τι το καλύτερο. Τον Σεπτέμβριο που είναι τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, μπορεί ο Ερντογάν να βρει αφορμή για επεισόδιο στο Αιγαίο και για λόγους συμβολισμού.

Μας το λένε προκλητικά, εδώ και δύο χρόνια, «θα σας ξαναπετάξουμε στη θάλασσα».

Την ώρα που εμείς θα είμαστε σε φουλ προεκλογική περίοδο – κατά τα λεγόμενα των περισσότερων μελών της κυβέρνησης και όχι ακόμα του Μητσοτάκη – αν η Τουρκία προκαλέσει, άντε μάζεψέ τα. Και προφανώς θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά. Είναι μια παράμετρος, την οποία μην νομίζετε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα την υπολογίζει και δεν θα την ανιχνεύει μέχρι το τέλος Αυγούστου, που είναι η περίοδος που συνταγματικά επιβάλλεται να εξαγγείλει τις εκλογές, με δεδομένο ότι θα πάμε σε δύο αναμετρήσεις.

Νομίζω, ότι ουσιαστικά η έναρξη της προεκλογικής περιόδου στο φουλ για τον Ερντογάν που έχει εκλογές τον Ιούνιο του 2023 είναι ο Σεπτέμβρης, οπότε από το μήνα αυτό και στην πορεία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει για να το πουλήσει στο εσωτερικό.

Θα εξάγει λοιπόν την κρίση που αντιμετωπίζει, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι αν χάσει τις εκλογές, δεν χάνει απλώς την εξουσία, αλλά χάνεται… και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Τα deal στις κατασκευές, οι αλλαγές στις διοικήσεις και η… ενέργεια της

Η «επιταγή έκπληξη» του καλοκαιριού, ως προεκλογικό χαρτί διαρκείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:12