search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:19
MENU CLOSE

Κομισιόν: Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα σύνορα της Ελλάδας

28.06.2022 16:10
fraxtis – evros980-new

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλους τους ισχυρισμούς για επαναπροωθήσεις στα σύνορα και αναμένει από τις εθνικές αρχές να διερευνήσουν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους παρακολουθoύν καταλλήλως, όπως απαιτείται».

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Ανίτα Χίπερ, κληθείσα να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο.

«Από την Ελλάδα ζητήσαμε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί μεμονωμένα», ανέφερε η κ. Χίπερ, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για να τεθεί σε εφαρμογή ένας «αξιόπιστος» και «ανεξάρτητος» μηχανισμός ελέγχου, ο οποίος θα επιτρέψει να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί με δομικό τρόπο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ζητήθηκε από την Ελλάδα να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα που θα εγγυάται το σεβασμό στο χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει την απάντηση των ελληνικών αρχών.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, τέλος, ότι ο διάλογος με τις ελληνικές αρχές είναι τακτικός, σε διάφορα επίπεδα και πρόσθεσε ότι η Επίτροπος Eσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, θα έχει τηλεδιάσκεψη την προσεχή Πέμπτη με τον αρμόδιο Έλληνα υπουργό.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος… αλά σκωτσέζικα: Πώς οι κάτοικοι ενός νησιού έσωσαν τον γάμο ενός ζευγαριού από τις ΗΠΑ μέσα σε ένα βράδυ (photos)

Νάνσι Πελόζι: Σάλος από το βίντεο που τη δείχνει να σπρώχνει… κοριτσάκι! Τι απαντά η ίδια

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες συμφώνησαν να μελετήσουν την επιβολή πλαφόν στη ρωσική ενέργεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:17