search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:40
MENU CLOSE

Μπάιντεν για F-16: Στηρίζουμε την πώλησή τους στην Τουρκία, αλλά χρειάζεται η έγκριση του Κογκρέσου

30.06.2022 16:45
biden-nato-12-new

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ουάσιγκτον επιθυμεί να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία, αλλά για να γίνει αυτό απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ότι πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πώληση των F-16.

«Θα πρέπει να τους πουλήσουμε F-16 αλλά χρειάζομαι την έγκριση του Κογκρέσου γι’αυτό και νομίζω ότι μπορώ να την λάβω», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς το θέμα της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών δηλητηριάζει εδώ και χρόνια τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο από ποτέ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους, προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Air New Zealand: Ένας υπνάκος στα… σύννεφα – Έρχονται κρεβάτια στην οικονομική θέση (photos/video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το Φιδονήσι ως «κίνηση καλής θέλησης»

Πούτιν: Χαμός στο Twitter για το νέο… τεράστιο τραπέζι στο Τουρκμενιστάν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:31