search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:23
MENU CLOSE

Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν έθεσε κανένα θέμα για Ελλάδα» (video)

30.06.2022 14:16
mitsotakis_new

Τη διαβεβαίωση ότι, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Τουρκία δεν έθεσε κανένα θέμα σχετικά με τις σχέσεις της με την Ελλάδα, έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε καμία από τις πολλές συζητήσεις που είχαμε αυτές τις μέρες δεν τέθηκε από την Τουρκία κανένα απολύτως ζήτημα που να αφορά την προβολή των δικών της επιχειρημάτων εις βάρος της Ελλάδος. Αυτό κάτι λέει. Να δούμε αν αυτό έχει και εσωτερικές πτυχές».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη φράση «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει κάτι ανάλογο και στο παρελθόν, και επέμεινε στην άποψή του ότι πρέπει να συναντώνται με τον Ερντογάν, να μιλάνε και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση πολιτισμένα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «πολλά από όσα λέγονται έχουν αποδεκτές το εσωτερικό ακροατήριο».

Επίσης, αναφερόμενος στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν, τόνισε ότι η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αυτό που έκανε σαφές είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις σε Αιγαίο και Συρία, κάνοντας ευθεία παραίνεση στην Τουρκία να αποφύγει την ακραία ρητορική που έχουμε υποστεί.

«Turkaegean»: Υπηρεσιακές οι ευθύνες

Σχολιάζοντας την υπόθεση «Turkaegean», ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση θα αντιδράσει. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Έχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα».

Όσον αφορά, δε, στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν η παράτυπη μετανάστευση, το θέμα της Λιβύης, η έξαρση ισλαμικής τρομοκρατίας. Η Ελλάδα θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη συζήτηση». Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ανησυχία για την επισιτιστική κρίση και ότι η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του σιταριού από την Ουκρανία.

Έκανε, δε, λόγο για μείζονος σημασίας προκλήσεις που η Συμμαχία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει άμυνα απέναντι στις φιλοδοξίες της Ρωσίας. Σημείωσε, δε, ότι «τα όποια εμπόδια για τη διεύρυνση της Συμμαχίας με Φινλανδία και Σουηδία ξεπεράστηκαν γρήγορα και ανώδυνα ώστε να προσκαλέσουμε τις δύο χώρες».

Διαβάστε επίσης:

Συγγνώμη Άδωνι για «Turkaegean»: Δεν είχα ενημέρωση – Θα κάνω τα πάντα να το αποτρέψω

Εκλογές: Τα ψηφοδέλτια σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Αττική – Όλα τα ονόματα

Tα κέρδη του Ερντογάν από το τούρκικο παζάρι στην σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τι ζήτησε και τι πήρε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58