search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Ακτιβιστές… κόλλησαν σε πίνακα του Βαν Γκογκ για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή (photo/videos)

01.07.2022 15:45
activists_new
credit: juststopoil.org

Δύο ακτιβιστές… κόλλησαν τα χέρια τους στην κορνίζα πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στην γκαλερί Courtauld, στο Λονδίνο, για να διαμαρτυρηθούν για την στάση των ανθρώπων της τέχνης έναντι του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Οι ακτιβιστές θεωρούν ότι οι άνθρωποι της τέχνης τηρούν στάση συνενοχής στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τους ζητούν να πάρουν θέση.

Ο 21χρονος Λούις Μακένι και η 24χρονη Έμιλι Μόκλμπανκ έβαλαν κόλλα στα χέρια τους και τα τοποθέτησαν στην κορνίζα του έργου «Peach Trees in Blossom» του Βαν Γκογκ, που φιλοτεχνήθηκε το 1889, λίγες εβδομάδες αφού είχε κόψει το αφτί του σε μία περίοδο διανοητικής αστάθειας.

Δεν είναι σαφές εάν η διαμαρτυρία των δύο νεαρών ακτιβιστών προκάλεσε κάποια ζημιά στον πίνακα.

Οι δύο είναι μέλη της ομάδας «Just Stop Oil», που ασκεί πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για να σταματήσει  η χρήση ορυκτών καυσίμων και κάλεσαν τους πολιτιστικούς θεσμούς «να συνταχθούν στην κοινωνική αντίσταση» για την επίτευξη των στόχων τους.

Ο Μακένι, που λέει πως θαυμάζει τον συγκεκριμένο πίνακα του Βαν Γκογκ, χαρακτήρισε «ανήθικο» το ότι οι πολιτιστικοί θεσμοί μένουν στο περιθώριο του αγώνα την ώρα που η κυβέρνηση δίνει άδειες για αύξηση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων.

Εικόνες που αναρτήθηκαν από την ομάδα «Just Stop Oil» δείχνουν τέσσερις αστυνομικούς που επεμβαίνουν μετά την διαμαρτυρία των δύο νεαρών, αλλά εκπρόσωπος της γκαλερί δεν έκανε κανένα σχόλιο, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Forbes».

Την Τετάρτη, πέντε μέλη της ίδιας ομάδας συνελήφθησαν στην γκαλερί Kelvingrove στη Γλασκόβη, επειδή έριξαν σπρέι στους τοίχους και στο πάτωμα, ενώ τον περασμένο μήνα κάποιος άνδρας πέταξε ένα κέικ στη Μόνα Λίζα, στο Μουσείο του Λούβρου, φωνάζοντας ότι στόχος του είναι να διαμαρτυρηθεί για την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

O Banksy ανακηρύχθηκε επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι

Λίντα Εβαντζελίστα: Αγνώριστη μετά την αποτυχημένη επέμβαση – Δεν αντέχει πια να δει το σώμα της στον καθρέφτη (Photo)

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει με ακρίβεια 90% τα εγκλήματα… μία εβδομάδα πριν συμβούν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39