search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Ιταλία: Τσουχτερό πρόστιμο σε κομμωτήρια για το… διπλό λούσιμο αποφάσισε δήμαρχος μικρής πόλης

01.07.2022 18:45
kommotirio- lousimo-new

Σε μια ευφάνταστη τουλάχιστον κίνηση προχώρησε δήμαρχος ιταλικής πόλης για να συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού, άρα στην καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης.

Ο εν λόγω δήμαρχος της ιταλικής πόλης Καστενάσο, που βρίσκεται κοντά στη Μπολόνια, αποφάσισε να απαγορεύσει στα κομμωτήρια το δεύτερο χέρι λούσιμο.

Δικαιολογώντας την απόφασή του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι πολλές χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλώνται καθημερινά από τα διπλά λουσίματα που γίνονται στα κομμωτήρια.

Ο δήμαρχος του Καστενάσο, είναι ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής που προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο και όπως ανέφερε, θα γίνονται καθημερινά έλεγχοι, ενώ για τους παραβάτες το πρόστιμο θα φτάνει ως και τα 500 ευρώ.

«Αν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα», είπε ο δήμαρχος Κάρλο Γκουμπελίνι στην Corriere della Sera, συμπληρώνοντας: «Το Καστενάσο είναι μικρό: Φανταστείτε τι σημαίνει από την άποψη της κατανάλωσης νερού στις μεγάλες πόλεις. Εκδώσαμε την εντολή το Σάββατο, δεδομένου ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε άφθονο χρόνο προσαρμογής», πρόσθεσε.

Η πόλη Καστενάσο έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων και φιλοξενεί 10 κομμωτήρια και κουρεία.

«Φαίνεται λίγο γελοίο», σχολίασε μια εργαζόμενη σε κομμωτήριο της περιοχής. «Είναι δύσκολο να μην μπορείς να πλυθείς και να ξεβγάλεις δύο φορές τα μαλλιά κάποιου, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, καθώς και τύποι μαλλιών, ειδικά εάν τα μαλλιά του πελάτη είναι αρκετά βρώμικα».

«Η περιφέρεια μας έχει αρκετά αποθέματα νερού που είναι απαραίτητα για γεωργικές εκτάσεις μέχρι τις 29 Ιουνίου, μετά από τον Ιούλιο τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δραστικά χειρότερα», εξήγησε από την πλευρά του ο Γκουμπελίνι.

Η Ιταλία, πάντως, αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων και πολιτείας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η κλιματική αλλαγή «απειλεί»… την παρμεζάνα (Photos/Video)

Ερντογάν: Δεν θέλουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά θα απαντάμε στις προκλήσεις

Ίλβα Γιόχανσον: Νέα πρόταση για την ενσωμάτωση θεμελιωδών δικαιωμάτων στο ελληνικό σύστημα ασύλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57