search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:47
MENU CLOSE

Θάνατος 49χρονου: «Είπε τρεις φορές πως έχει ψύξη», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων (Video)

16.07.2022 10:29
nosokomeio_diadromos22

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις αναφορικά με περιστατικό με τον άνδρα που πήγε σε νοσοκομείο που δεν εφημέρευε και τον παρότρυναν να μεταβεί στο Ρίο με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείο, Μιχάλης Στελλάτος υποστηρίζει πως ο άτυχος άνδρας δεν είπε ποτέ στις νοσηλεύτριες ότι πονούσε στην πλάτη του, πως λίγο πριν τους είχε επισκεφτεί ακόμα ένα περιστατικό που εξετάστηκε και πρότεινε να ανοίγουν τα τμήματα Επειγόντων και εκτός εφημερίας.

«Την ημέρα που ήρθε ο άτυχος συμπολίτης μας το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία, ήταν κλειστή η εφημερία. Τον πρώτο που είδε στην είσοδο ήταν η ασφάλεια. Μετά ήταν οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας και εκεί απευθύνθηκε ο άτυχος συμπολίτης μας. Όμως στα συμπτώματα δεν είπε για πόνο στην πλάτη. Τρεις φορές είπε στη νοσηλεύτρια «έχω ψύξη, με πονάει ο αυχένας». Το άκουσαν και οι άλλοι εργαζόμενοι της ασφάλειας και ο τραυματιοφορέας. Είπε πως είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό και του είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή για ψύξη. Και του λέει η νοσηλεύτρια «ξέρετε κύριε καλό είναι να το διερευνήσετε, να πάτε στο νοσοκομείο που εφημερεύει στο Ρίο και να πάτε για περαιτέρω διερεύνηση». Αυτή ήταν η διαδικασία» είπε ο κ. Στελλάτος στο OPEN.

Πριν τον άτυχο άνδρα είχε πάει στο νοσοκομείο «άλλος συμπολίτης μας πάλι σε κλειστή εφημερία και εκλήθη ο γιατρός και είπε να πάει με το ΕΚΑΒ διακομιδή στο Ρίο, γιατί είχε πόνο στο στήθος. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήθελε και υπέγραψε και έφυγε». Όσον αφορά τον 49χρονο σημείωσε: «όταν έρχεται ένας άνθρωπος περιπατητικός, έχει έναν πόνο στον αυχένα και λέει έχω ψύξη, αυτό που αποδεικνύει και με τη γνωμάτευση από τον ιδιώτη γιατρό που είχε και τον γιατρό μπορεί να ξεγελάσει».

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για τους 70 γιατρούς μέσα στον Άγιο Ανδρέα λέγοντας πως «δεν ισχύει αυτό με μικρή εφημερία. Ήταν κάτω από 30. Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τμήμα Επειγόντων τις ημέρες που δεν εφημερεύει δεν είναι στελεχωμένο με γιατρό και αυτό ισχύει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

«Αυτό που λέτε 70 γιατροί είναι αναληθές. Να πω εγώ να είναι 71 και να υπάρχει ένας γιατρός στα Επείγοντα. Δεν συμβαίνει μόνο στον Άγιο Ανδρέα, συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία. Θα έπρεπε να υπάρχει πρωτόκολλο γιατί αυτό είναι το τμήμα σε όλα τα νοσοκομεία που όταν δεν εφημερεύει είναι άδειο!» τόνισε ο κ. Στελλάτος και συμπλήρωσε: «πάνω σε αυτό το περιστατικό να μην βγάλουμε το άχτι μας. Τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Είμαστε μείον 300 οργανικές θέσεις εργαζομένων. Μείον πάνω από 60 θέσεις γιατρών. Αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Δεν ζητάμε αυξήσεις μισθών, ζητάμε στελέχωση».

Στο κάδρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χίλιοι πρόσφυγες στην Ελλάδα τελευταίο 24ωρο

Θάνατος 49χρονου: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζήτησε ο υπουργός Υγείας (Video)

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινα φανάρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:47