search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:16
MENU CLOSE

Οικονόμου για υπόθεση Λιγνάδη: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης (video)

19.07.2022 13:41
oikonomou_new

Την κυβερνητική γραμμή, ότι η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για την υπόθεση Λιγνάδη με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα και όχι με τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, επανέλαβε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση από τον δικαιολογημένο προβληματισμό της κοινωνίας μέχρι την οργανωμένη απόπειρα απαξίωσης της δικαιοσύνης» παραδεχόμενος, πάντως, ότι είναι κατανοητός ο προβληματισμός και τα ερωτηματικά των πολιτών αλλά και τονίζοντας ότι η συμπεριφορά πολιτικών και κομμάτων είναι αντιδημοκρατική και χυδαία.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση έχει τρεις διαστάσεις. «Η δικαιοσύνη αποφάσισε βάσει του ποινικού κώδικα του νόμου 3904 του 2010 που ίσχυε και επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών που έγιναν στον ποινικό κώδικα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ από το Νοέμβριο 2021 η ποινή που θα επιβαλλόταν θα ήταν ισόβια άρα δεν θα υπήρχε δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης και αποφυλάκισης».

Εκτίμησε, δε, ότι με τον ποινικό κώδικα που ίσχυε από το 2010 η ποινή του βιασμού τιμωρείτο με 5-20 χρόνια, με τον ποινικό κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, το αδίκημα έγινε 5-15 χρόνια, ενώ η ΝΔ τροποποίησε δυο φορές τον ποινικό κώδικα. Και από Νοέμβριο 2021 σε περίπτωση ομαδικού βιασμού ή βιασμού που οδηγούσε σε θάνατο ήταν ισόβια κάθειρξη, ενώ για βιασμό ανήλικου η προβλεπόμενη ποινή είναι αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη.

Μιλώντας για τη θεσμική διάσταση του θέματος, επισήμανε ότι «οι δικαστές υπόκεινται στο σύνταγμα και τους νόμους και αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική και ελεύθερη πολιτεία οφείλουμε να σεβόμαστε την δικαιοσύνη. Όλα αυτά έρχεται να αμφισβητήσει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί στάση αλά καρτ απέναντι στη δικαιοσύνη. Επαινεί όταν θεωρεί ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντά του και βάλει κατά της όταν οι αποφάσεις δεν είναι υπέρ του».

«Η τακτική αυτή συνάδει με ολοκληρωτικές αρχές και μεθοδεύσεις, οι οποίες είναι αντίθετες προς τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει την Δικαιοσύνη ως εργαλείο της πολιτικής του επικράτησης. Την αντιμετωπίζει ως ένα ακόμα “αρμό της εξουσίας”, όχι ως πυλώνα της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ίσως γιατί δεν μπορεί να συγχωρήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι όρθωσε το ανάστημά της και δεν επέτρεψε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-19, να αλώσει τους θεσμούς, να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή και να μετατρέψει την Ελλάδα σε λατινό-αμερικάνικη μπανανία», είπε.

Παρατήρησε, δε, ότι «η κυβέρνηση σέβεται και ενισχύει έμπρακτα και απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τιμώντας παράλληλα το έργο των λειτουργών της. Γιατί έτσι στηρίζουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία στην πατρίδα μας. Αν πληγεί το Κράτος Δικαίου, αν αμφισβητηθεί η Δικαιοσύνη, αν δώσουμε χώρο σε λαϊκά δικαστήρια και αυτόκλητους εισαγγελείς, τότε θα βρεθούμε ένα βήμα από τον αυταρχισμό και την εκτροπή. Η κυβέρνηση εγγυάται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι είναι εδώ για να προστατεύει τους θεσμούς και το Πολίτευμα ανυποχώρητα και αποτελεσματικά».

Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση του θέματος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί, άμεσα και έμμεσα, να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι η υπόθεση Λιγνάδη έχει πολιτικές διαστάσεις. Αφέθηκε ελεύθερος είπε ο κ. Τσίπρας γιατί είναι κολλητός της εξουσίας. Το μόνο πολιτικό ίχνος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι η αχρεία απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει μια ποινική υπόθεση πολιτικό ζήτημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι υποστηρίζει ότι είναι κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς, υιοθετεί και εφαρμόζει πρακτικές της παγκόσμιας νέο-ακροδεξιάς. Υιοθετεί και διασπείρει θεωρίες συνομωσίας εμπνευσμένες από το QAnon, έναν από τους βασικούς πυλώνες του τραμπισμού. Στοχεύει να δηλητηριάσει τα μυαλά και τα αισθήματα των Ελλήνων για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα, σαν και εκείνο των Αγανακτισμένων, ώστε να ξαναβρεί το χαμένο του πολιτικό ρόλο», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτή η ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφείς επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, η οποία ορθά έχει αυξημένο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τέτοια ζητήματα. «Η κυβέρνηση κατανοεί και σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες αυτές των πολιτών. Έχουμε παιδιά και ανθρώπους που αγαπάμε και είναι αδιανόητο έστω και να συζητά κανείς ότι θα δείχναμε την παραμικρή όχι στήριξη, αλλά ανοχή, απέναντι σε ενόχους για τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα. Όπως είναι και αδιανόητο για εμάς να επιλέγαμε ποτέ να αντιμετωπίσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους με τέτοιους τρόπους και με τέτοιους όρους», κατέληξε.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην πτώση του Antonov, δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος τηρήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι αποκλείστηκε άμεσα η περιοχή και δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω 112 για να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι ήδη έχουν περισυλλεγεί οι σοροί του πληρώματος και συνεχίζεται η περισυλλογή πυρομαχικών που διασκορπίστηκαν στο σημείο της συντριβής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα διαβήματα που έγιναν χθες από το υπουργείο Εξωτερικών σε Βελιγράδι και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα.

Επίσης, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το Power Pass, δήλωσε ότι «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας συνεχίζει στην τροχιά ανευθυνότητας αλλά και της ψευδολογίας. […] Τον προκαλούμε να αναφέρει έστω μια δήλωση του πρωθυπουργού ή κυβερνητικού στελέχους που να λέει ότι θα δοθούν 600 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο. Αν δεν το πράξει, θα αποδειχθεί για πολλοστή φορά η πολιτική του απάτη» επαναλαμβάνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση για την επιστροφή του 60% των αυξήσεων που πλήρωσε ο καθένας, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να αμφισβητεί το μέτρο λέγοντας πως δεν βγαίνει ο λογαριασμός για 600 ευρώ στον καθένα. «Ήξερε ότι ψευδόταν και το ίδιο κάνει και τώρα», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Λιγνάδη: Βλέπει συγκάλυψη αλλά και πανικό Μαξίμου

Θετικός στον κορωνοϊό ο Νίκος Αναστασιάδης

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: Η διάγνωση έγινε από τη νοσηλεύτρια και όχι από γιατρό (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:16