search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:46
MENU CLOSE

Σουλεϊμάν Σοϊλού: «Αν δεν υπήρχε η Αμερική, δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση PKK»

03.09.2022 19:23
Souleiman Soilou_new

Μετά την Ελλάδα, έπιασαν τις ΗΠΑ. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών έβαλε στο στόχαστρό του τις Ηνωμένες Πολιτείες και ομολόγησε ούτε λίγο ούτε πολύ πως στόχος της χώρας του είναι να εκδιώξει τους Αμερικανούς από τη Μέση Ανατολή.

Απευθυνόμενος στις οικογένειες ανταρτών, που υποστηρίζουν πως τα παιδιά τους έπεσαν θύματα απαγωγής από την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και διαμαρτύρονται εδώ και τρία χρόνια έξω από τα κεντρικά γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε: «Η τρομοκρατική οργάνωση θα τελειώσει σύντομα στην Τουρκία, μην ανησυχείτε. Αυτό όμως δεν μας φτάνει, πρέπει να το διώξουμε και από την περιοχή γύρω μας».

«Ξηλώνοντας την τρομοκρατική οργάνωση, θέλουμε να ξηλώσουμε την Αμερική. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια: Επί χρόνια αναστατώνουν αυτή τη γεωγραφία με πραξικοπήματα. Αλεβίτες-Σουνίτες, Τούρκους-Κούρδους, μας έβαλαν να πολεμάμε ο ένας εναντίον του άλλου», συνέχισε.

«Προσπάθησαν να μας αποξενώσουν τον έναν από τον άλλον. Δεν θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει τις αλήθειες της θρησκείας μας και τις αλήθειες του πολιτισμού μας», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως «αν δεν υπήρχε η Αμερική, σήμερα δεν θα υπήρχε η τρομοκρατική οργάνωση που λέγετε PKK/PYD. Ο δημιουργός του PKK και του PYD είναι η Αμερική. Δικοί τους υπηρέτες είναι».

«Το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται HDP είναι υπηρέτης των Αμερικανών μαζί με το PKK. Το λέω ανοιχτά. Εάν η Αμερική δεν διασφαλίσει το PKK και το PYD, δεν μπορεί να πάει ούτε μισό μέτρο στη Μέση Ανατολή. Δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε σε μία σπηλιά», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:

NASA: Ακυρώθηκε ξανά η εκτόξευση της αποστολής «Άρτεμις 1»

Απειλή Μεντβέντεφ: Παιχνίδι σκακιού με το θάνατο η βίαιη αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης, όπως η Ρωσία

FAZ: Έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν – Τι θα κάνει αν ο Πούτιν «πατήσει» το κουμπί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44