search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:31
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής

07.09.2022 14:21
exetastiki_ypoklopes_new

Με μυστική ψηφοφορία επιλέχθηκαν τα μέλη που θα απαρτίζουν το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόεδρος αναλαμβάνει και επίσημα ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και γραμματέας ο Στάθης Κωνσταντινίδης, όλοι τους προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, λαμβάνοντας από 16 ψήφους ο καθένας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ για το προεδρείο έλαβε μια παραπάνω ψήφο. Η ΝΔ έχει στην Επιτροπή 15 βουλευτές, ενώ η πρότασή της για τα πρόσωπα έλαβε 16 ψήφους.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιαγκής που είχε προταθεί για αντιπρόεδρος, έλαβε 10 ψήφους και η Σουλτάνα Ελευθεριάδου από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είχε προταθεί για τη θέση του γραμματέα 9 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 «λευκά».

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άγγελος Τόλκας που συνοδεύει τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στην Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την ψηφοφορία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε τη συγκρότηση διακομματικού προεδρείου, με το σκεπτικό ότι η πρωτοβουλία για σύσταση της Εξεταστικής ήταν του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αλλά και γιατί η απόφαση της Ολομέλειας για την συγκρότηση της Επιτροπής προήλθε σύμφωνα με την αναθεωρημένη διάταξη του Συντάγματος που παρέχει αυτή τη δυνατότητα και στα κόμματα της μειοψηφίας.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιαγκούλη ανέφερε πως αυτά θα πρέπει να απεικονίζονται και στη σύνθεση του προεδρείου της Επιτροπής και πρότεινε στη θέση του αντιπροέδρου να οριστεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης και στη θέση του γραμματέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση για σχηματισμό διακομματικού προεδρείου υποστηρίχθηκε και από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος συμφώνησε στη θέση του αντιπροέδρου να είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης και για τη θέση της γραμματέως πρότεινε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου.

Με την πρόταση σχηματισμού διακομματικού προεδρείου φέρεται να συμφώνησαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η πρόταση για ορισμό διακομματικού προεδρείου απορρίφθηκε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας που υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό καθώς το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συγκρότηση των Επιτροπών προκύπτει από ψηφοφορία. Το διακομματικό προεδρείο δεν προβλέπεται ως κάτι το υποχρεωτικό αλλά αυτό δύναται να προκύπτει μετά από ψηφοφορία ως έκφραση του Σώματος.

Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και τον προγραμματισμό των εργασιών της.

Διαβάστε επίσης:

«Αντιθεσμική συμπεριφορά η άρνηση Ανδρουλάκη για συνεργασία με τη ΝΔ», είπε ο Χαρακόπουλος (audio)

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» η επιστολή Τσαβούσογλου

Μπακογιάννη για επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν: Δεν μπορεί να έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:30