search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:18
MENU CLOSE

Δημήτρης Μοθωναίος για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Μέχρι να μιλήσω, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος»

18.09.2022 09:12
dimitris-mothonaios-new

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ!» ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε καθηλώσει όταν γνωστοποίησε στη Φαίη Σκορδά τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε, εξομολογήθηκε πως «οι αναμνήσεις του ξύπνησαν, με αφορμή όσα ακούστηκαν, στο πλαίσιο του #metoo».

 «Μέχρι τότε, νόμιζα ότι είμαι ο μόνος. Δεν είχα εξομολογηθεί την ιστορία μου στη Φαίη Σκορδά, όταν κάναμε τη συνέντευξη. Κι εκείνη πρώτη φορά την άκουγε, την ώρα της εγγραφής. Της είχα εξηγήσει απλά ότι θέλω να μιλήσω για κάτι πολύ προσωπικό και μου είπε, οκ πάμε. Έγινε όλο σε μια εγγραφή. Δεν σταματήσαμε καθόλου», είπε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, έκανε τρεις μήνες να δει τη συνέντευξη, γιατί δεν ένιωθε έτοιμος. Του προκαλούσε ταραχή. «Ήταν πολύ έντονο, μεγάλη ταραχή. Γι’ αυτό δεν είχα αίσθηση του τι είχε ειπωθεί. Το επόμενο διάστημα δέχτηκα στα social media περίπου 40.000 μηνύματα που ξεκινούσαν απευθείας με την εξομολόγηση της δικής τους ιστορίας. Απαντούσα σε όλους. Επειδή όμως, δεν είμαι ειδικός, απευθύνθηκα στο ΕΛΙΖΑ και σκέφτηκα πως κάτι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω στην πράξη αυτούς τους ανθρώπους», είπε.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος τόνισε πως ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα, καθώς το σωματείο αυτό ασχολείται με την παιδική κακοποίηση, ένα φαινόμενο που πρέπει να εξαλειφθεί από την κοινωνία.

«Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με το να επιμηκυνθεί ο χρόνος παραγραφής αυτών των αδικημάτων. Παράλληλα, ανοίξαμε μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί ανώνυμα οποιοσδήποτε υποψιάζεται ότι υπάρχει ένα περιστατικό κακοποίησης», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Μπέτι Μίντλερ: Στο Ηράκλειο η ηθοποιός – Επισκέφθηκε αρχαιότητες και απόλαυσε την κρητική κουζίνα (Photo)

Χριστίνα Μπόμπα – Σάκης Τανιμανίδης: Βάφτισαν τις δίδυμες κόρες τους – Η εμφάνιση του Γιώργου Μαυρίδη (Video)

Τάσος Κωστής για Λιγνάδη: «Να κλείσουμε τα παιδιά γιατί είναι έξω ο βιαστής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:16