search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Οι απόστρατοι στα… όπλα, το αμερικανικό ενδιαφέρον για λιμάνια και καημούς (εκλογικούς) και «ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ» των δημοσκοπήσεων

22.09.2022 06:00
erdoganbaiden_new

Καλημέρα.

Πιστεύουμε ότι το παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ και η προσπάθεια του να δυσφημίσει την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, θα πέσει στο κενό.

-Κυρίως εκείνο που χρειάζεται αυτή την ώρα, είναι ενιαία στάση όλων των κομμάτων απέναντι στις επιδιώξεις του. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην διπλωματία και όχι βέβαια στους απόστρατους που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προτείνουν… επιστράτευση!

⁃ Πώς το λέει το άσμα; «Κάθε λιμάνι και καημός…». Χθες σας λέγαμε για το παρασκήνιο σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΟΛΘ και σήμερα θα σας πούμε ότι στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του λιμανιού Αλεξανδρούπολης οι κοινοπραξίες που έχουν απομείνει -και θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ– είναι φιλο-αμερικανικού ενδιαφέροντος και συμπάθειας.

⁃ Φαίνεται, ότι ο νέος «ψυχρός πόλεμος» έχει επιπτώσεις στις συμμαχίες και από την πλευρά της Ρωσίας και από την πλευρά των ΗΠΑ. Για άλλους αρνητικές, για άλλους θετικές.

⁃ Μιας και είμαστε σε πεδίο αμερικανικών ενδιαφερόντων να σας ενημερώσουμε ότι ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός πρέσβης κύριος Τσούνης, δεν ενδιαφέρεται ζωηρά μόνο για τις επενδύσεις που έχουν στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ – λογικό – αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών. Είπαμε, Ελληνοαμερικανός είναι ο άνθρωπος, έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω για τα εσωτερικά μας και βεβαίως προτιμήσεις.

⁃ Το έργο «δημοσκόποι σε δράση» -ενίοτε και δημοκόποι- θα συνεχιστεί επί εξάμηνο και βάλε. Η λογική ορισμένων ερευνητών είναι «άσε βρε αδερφέ, ποιος θα θυμάται τι λέγαμε πριν οκτώ μήνες;». Όμως οι αριθμοί μένουν και κυρίως, ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

διαβάστε επίσης:

Εδώ ο Ιβάν, εκεί ο Ιβάν, στο… λιμάνι ο Ιβάν, η πίεση για παρέμβαση της Προέδρου και το κουίζ των εκλογών

Ποιοι «σπρώχνουν» τον Τσίπρα στο…33%, τα ραντεβού των αρχηγών με εκδότες και οι «μπαμπούσκες» του Πούτιν

Ο «άλλος» Τσιπρας στην ΔΕΘ, το «Mea Culpa» στη μεσαία τάξη και το φρένο στους Άραβες για την είσοδο στην Εθνική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:13