search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:05
MENU CLOSE

Κιμ Καρντάσιαν: «Καμπάνα» 1,26 εκατ. δολαρίων για διαφήμιση κρυπτονομισμάτων (Photos/Video)

03.10.2022 17:50
kim – flipped

Πήγε να βγάλει πολύ εύκολα λεφτά – για την ακρίβεια 250.000 δολάρια για ένα hashtag, αλλά την έπιασαν στα πράσα, αφού … ξέχασε να δηλώσει από πού προερχόταν αυτό το ποσό.

Ο λόγος για την τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία ως influencer συμφώνησε να προωθήσει  μέσω του λογαριασμού της στο Instagram το κρυπτονόμισμα Ethereum Max Token.

«Είστε μέσα στα crypto; Αυτή δεν είναι οικονομική συμβουλή, αλλά θέλω να μοιραστώ αυτό που μού είπαν μόλις οι φίλοι μου για το Ethereum Max Token», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν. Και γι αυτή την ανάρτηση πήρε 250.000 δολάρια. Εκείνη τη στιγμή τον λογαριασμό της στο Instagram ακολουθούσαν 225 εκατομμύρια χρήστες. Και μάλιστα δεν δήλωσε καν το ποσό αυτό στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Επενέβη αμέσως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί την Καρντάσιαν και η τηλεπερσόνα υποχρεώθηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με την καταβολή προστίμου 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή η υπόθεση αποτελεί υπενθύμιση ότι όταν οι διασημότητες και οι influencers εγκρίνουν επενδυτικές ευκαιρίες, περιλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι σωστά για όλους τους επενδυτές. Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τους δυνητικούς κινδύνους μίας επένδυσης και τις ευκαιρίες, με βάση τους δικούς τους οικονομικούς στόχους», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκένσλερ.

Στο πλαίσιο του συμβιβασμού η Κιμ Καρντάσιαν δεσμεύτηκε ότι δεν θα αναλάβει την προώθηση άλλου κρυπτονομίσματος για διάστημα τριών χρόνων.

«Η κυρία Καρντάσιαν είναι ικανοποιημένη που επιλύθηκε αυτό το θέμα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της. Και έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη, αφού για μία περίπτωση καραμπινάτης φοροδιαφυγής η Κιμ Καρντάσιαν πλήρωσε ένα πρόστιμο που είναι … ανέκδοτο, με βάση την προσωπική της περιουσία.

Το ποσό που θα καταβάλλει η Καρντάσιαν προκύπτει από πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου, την καταβολή στην πολιτεία του ποσού των 250.000 δολαρίου που πήρε για την προώθηση του κρυπτονομίσματος και … ξέχασε να το δηλώσει, συν τους τόκους.

«Η οποιαδήποτε πρωτοβουλία από διάσημους και influencers δεν συμπίπτει απαραίτητα με τα δικά σας συμφέροντα», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η περιουσία της Κιμ Καρντάσιαν υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Άρα το πρόστιμο του 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων είναι αντίστοιχο με ένα πρόστιμο ούτε καν 100 δολαρίων για μία μέση αμερικανική οικογένεια, που έχει περιουσία 122.000 δολαρίων, με βάση τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή από το κοινοβούλιο της Λιβύης: Απορρίπτει ως «παράνομη» τη συμφωνία με την Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες

Απειλές από πρώην διοικητή CIA: Θα καταστρέψουμε τη Ρωσία αν ο Πούτιν κάνει χρήση πυρηνικών

Άλμπερτ Μπουρλά: Θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά ο ισχυρός άνδρας της Pfizer

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44