search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:54
MENU CLOSE

«House of the Dragon»: «Έκρηξη» θυμού για το έβδομο επεισόδιο της σειράς. Δεν… βλεπόταν. Κυριολεκτικά

04.10.2022 11:57
house-of-the-dragon410_new
credit: Facebook/@houseofthedragon

Τα social media και κάθε άλλο κανάλι επικοινωνίας του HBO πήραν «φωτιά» από τη θύελλα αντιδράσεων αναρίθμητων συνδρομητών-φανατικών της σειράς «House of the Dragon».

Το πρόσφατο -έβδομο- επεισόδιο της νέας παραγωγής του HBO με τίτλο «The battle of the Kiddos» προκάλεσε κύμα οργής επειδή είχε πολλές σκοτεινές σκηνές. Όχι μεταφορικά. Κυριολεκτικά.

Έξαλλοι οι φανς διότι απλώς… μαύρισε η τηλεοπτική οθόνη τους και δεν μπορούσαν να δουν το παραμικρό. Κι αυτό συνέβη όχι επειδή υπήρξε τεχνικό πρόβλημα αλλά διότι ο φωτισμός στο επεισόδιο ήταν επίτηδες σε πολλές σκηνές εξαιρετικά χαμηλός σε σημείο που δεν φαινόταν τίποτα!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο «Game of Thrones» προκαλώντας ανάλογες αντιδράσεις κυρίως στην τελευταία σεζόν και ειδικά στο υποφωτισμένο επεισόδιο «The long night» επικεντρωμένο σε μια κρίσιμη μάχη. Και εκείνο το επεισόδιο αλλά και το έβδομο του «House of the Dragon» σκηνοθετήθηκαν από τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ, Μιγκέλ Σαπόσνικ.

Φανατικοί της σειράς «ξεσπάθωσαν» στο Twitter και με θυμό δήλωναν απογοητευμένοι διότι το «House of the Dragon» ήταν πολύ σκοτεινό για να μπορέσουν να δουν τί γινόταν, ώσπου κάποιος από το HBO απάντησε μέσα από ένας από τους δημόσιους λογαριασμούς του δικτύου στα social media υπερασπιζόμενος τις σκοτεινές -ή μήπως αφώτιστες- σκηνές του επεισοδίου ως συνειδητή επιλογή.

«Εκτιμούμε ότι επικοινωνήσατε μαζί μας σχετικά με μια νυχτερινή σκηνή στο επεισόδιο 7 του “House of the Dragon” που εμφανίστηκε σκοτεινή στην οθόνη σας», απάντησε ο λογαριασμός HBO Max Help σε έναν θαυμαστή οποίος θεώρησε ότι το δίκτυο πρέπει «να ζητήσει γραπτώς συγγνώμη για ένα ολόκληρο επεισόδιο με μαύρη οθόνη».

«Ο σκοτεινός φωτισμός αυτής της σκηνής ήταν μια σκόπιμη δημιουργική απόφαση», ανέφερε η υπηρεσία υποστήριξης του HBO. Σύμφωνα με την εταιρεία, λιγότερο από το 1% των κοινωνικών αναρτήσεων που προκλήθηκαν από το επεισόδιο 7, αφορούσαν θέματα φωτισμού.

Πολλοί από εκείνους που κάθισαν την περασμένη Κυριακή να δουν το επίμαχο επεισόδιο ισχυρίστηκαν ότι «δεν βλεπόταν» -το χαρακτήρισαν ως unwachtable- επειδή η οθόνη ήταν θεοσκότεινη.

Η σεναριογράφος της σειράς, Τζοάνα Ρόμπινσον, προσπάθησε να προειδοποιήσει τηλεθεατές θαυμαστές πριν από την προβολή του επεισοδίου να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής τους για να κάνουν την οθόνη λίγο πιο φωτεινή, προσθέτοντας: «Δείτε το με όλες τις κουρτίνες κλειστές».

Ο Σαπόσνικ στην πρακτική του συνηθίζει τις σκοτεινές σκηνές και είναι εξοικειωμένος με τις οργισμένες αντιδράσεις του κοινού διότι τις περιμένει.

Στο επεισόδιο «The long night» του «Game of Thrones» είχε δώσει στίγμα και είχε εξηγήσει πως η σκοτεινή κινηματογράφηση ήταν αυτό που χρειαζόταν η ατμόσφαιρα της σειράς τη δεδομένη στιγμή.

«Είχε νόημα ότι αυτή ήταν η τελευταία ελπίδα που έχει η ανθρωπότητα, η τελευταία αχτίδα φωτός , και καθώς είχαμε σαφή εικόνα για το που θέλαμε να πάει η ιστορία – η οποία έπρεπε να έχει μια εξωπραγματικά χαοτική κλιμάκωση- χρειαζόμασταν ένα περιβάλλον σε αυτό το πνεύμα», είχε δηλώσει τότε ο Σαπόσνικ. «Ήταν όλα εκεί ξεκάθαρα και κανείς δεν κάθισε και αναρωτήθηκε αν θα ήταν πολύ σκοτεινό».

Διαβάστε επίσης:

Εκατομμυριούχος: Η παίκτρια που άφησε άφωνο τον Αρναούτογλου – «Κλέβεις καρδιές» (Video)

Διαφημιστική «άνοιξη» το Σεπτέμβριο στην τηλεόραση

Στην κορυφή της τηλεθέασης η «Γη της ελιάς», ακλόνητη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:46