search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:33
MENU CLOSE

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 έκοψε on air τα μαλλιά της σε ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν (Video)

07.10.2022 20:07
dimosiografos mallia iran- new

Ξάφνιασε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα όταν, και ενώ έκανε την αποφώνηση του δελτίου ειδήσεων, έκοψε τα μαλλιά της σε ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν.

Μετά την δολοφονία της Μαχσά Αμινί οι γυναίκες του Ιράν βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας με βαρό φόρο αίματος και κόβοντας τις κοτσίδες τους σε μια συμβολική κίνηση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Έκτοτε, αρκετές γυναίκες παγκοσμίως τις μιμήθηκαν κόβοντας την κώμη τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στο τέλος του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην δολοφονία της 22χρονης Αμινί από την «αστυνομία Ηθών» του Ιράν και στους αγώνες των γυναικών στην χώρα της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια πήρε ένα ψαλίδι, έκοψε συμβολικά μέρος της κόμης της.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» είπε η Σύνθια Σάπικα στην αποφώνησή της και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μαλλιά της στον αέρα.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση μεταξύ Κρήτης και Λακωνίας- Διατηρήθηκε στην κορυφή ο «Σασμός»

To Mega από αύριο βγάζει «Ρίζες» – Ταξίδι ισορροπίας στη σύγχρονη πραγματικότητα

Τηλεθέαση Ρίο- Αντίρριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:31