search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Βρετανία: Ποια είναι η Lizzy, το μαρούλι που κέρδισε την Λιζ Τρας – Όλη η ιστορία (Photos/Videos)

22.10.2022 06:00
liz truss maroyli- new

Ποιος τελικά έχει στα χέρια του την εξουσία στην Βρετανία; Αν ψάξουμε την απάντηση σκεπτόμενοι το διεθνές ενδιαφέρον και την κάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ, προκύπτει ότι στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ένα μαρούλι με το όνομα Lizzy, που ανήκει στους συντάκτες της Daily Star. Το μαρούλι που μαραίνεται κέρδισε τη μάχη με τη Λιζ Τρας.

Πώς προέκυψε η ιστορία της Lizzy; Το μαρούλι αυτό βρίσκεται σε ένα σπίτι, σε μέρος που παραμένει άγνωστο, όπως λέει ο δημοσιογράφος της Daily Star Τζον Λάιβσι. «Δεν μπορώ  να αποκαλύψω ποια είναι τα σχέδια, αλλά υπάρχουν πολλά για το μαρούλι», λέει ο Λάιβσι.

Πως άρχισε την καριέρα της η Lizzy

Όταν την περασμένη εβδομάδα φάνηκε πως άρχισε να σβήνει το άστρο της Λιζ Τρας το προσωπικό της ταμπλόιντ εφημερίδας έκανε σύσκεψη συζητώντας πως θα έπρεπε να καλυφθεί η αποδρομή της πρωθυπουργού. Ο δημοσιογράφος Ντένις Μαν είχε διαβάσει ένα άρθρο στον Economist, όπου συγκρινόταν η πιθανή διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας της Λιζ Τρας με το προσδόκιμο ζωής ενός μαρουλιού.

Παρόλο που τα άρθρα του Economist είναι ανυπόγραφα, επιβεβαιώθηκε ότι την σύγκριση αυτή την έκανε ο αρχισυντάκτης Άντριου Πάλμερ. «Είναι παράξενος τρόπος για να φτάσει η καριέρα σου στην κορυφή», σχολιάζει ο Άντριου Πάλμερ, με αφορμή την τροπή που πήρε η σύγκριση που έκανε ανάμεσα στην πρωθυπουργική θητεία και τη ζωή του μαρουλιού.

Ο αρχισυντάκτης της Daily Star, Τζον Κλαρκ, άρπαξε την ιδέα που έριξε ο Ντένις Μαν στο τραπέζι και την πήγε ένα βήμα πιο πέρα.

«Σε κάθε σύσκεψη προσπαθούμε να διασκεδάζουμε. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη δουλειά μας. Με το πολιτικό προσωπικό δεν είμαστε αντι-συντηρητικοί, αντι-εργατικοί, αλλά απλά αντι- ηλίθιοι», εξηγεί ο Τζον Λάιβσι.

«Αν εκείνοι που είναι στην εξουσία ενεργούν με τρόπο που νομίζουμε ότι αξίζει να κάνουμε πλάκα μαζί τους, τότε πέφτουμε πάνω τους. Σ΄ αυτή την περίσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το γήπεδο ήταν ανοιχτό», προσθέτει ο Λάιβσι.

Αμέσως ένας ρεπόρτερ ανέλαβε να τρέξει ως το σούπερ μάρκετ Tesco, πλήρωσε 60 πένες και επέστρεψε έχοντας ένα μαρούλι στα χέρια. Το μαρούλι αυτό είχε ζωή περίπου 10 ημερών.

Οι άνθρωποι της Daily Star επικοινώνησαν με κάποιους σε στοιχηματικά γραφεία για να βάλουν στο στοίχημα το ερώτημα τι θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια: η ζωή του μαρουλιού, ή η πρωθυπουργική θητεία της Λιζ Τρας. Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε κι ένα κανάλι στο YouTube, όπου καταγραφόταν σε πραγματικό χρόνο η … ζωή του μαρουλιού καθώς μαραινόταν. Δίπλα στο μαρούλι τοποθετήθηκε μία φωτογραφία της Λιζ Τρας.

Η επισκεψιμότητα στο κανάλι αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ένας συντάκτης ανέλαβε να κάνει μπέιμπι-σίτινγκ δίπλα στο μαρούλι και φρόντισε να ζωντανέψει το πλάνο, βάζοντας ακόμα και φωτιστικά εφέ που παρέπεμπαν σε σκηνικό ντισκοτέκ.

Η Daily Star είχε καλές σχέσεις με σκληρές δεξιές οργανώσεις κατά το παρελθόν, όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Ρίτσαρντ Ντέσμοντ. Αλλά αφότου εξαγοράστηκε από τον όμιλο που έχει και τις εφημερίδες Mirror και Express, το 2018, άλλαξε προσέγγιση της πολιτικής. Τώρα πλέον ακολουθεί πιο σκληρή στάση απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού.

Το μαρούλι της Daily Star έγινε γρήγορα σταρ για πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, και μάλιστα όχι μόνο σε αυτά που έχουν αντίστοιχη προσέγγιση με τη βρετανική ταμπλόιντ. Το μαρούλι με το όνομα Lizzy έγινε θέμα σε μεγάλα ΜΜΕ, όπως η Washington Post, οι New York Times, και σε κανάλια στην Ισπανία, την Ιταλία , την Ισλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία μέχρι και στην Αργεντινή. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αφιέρωσε κάποιο χρόνο στη Lizzy, για να γράψει στο Twitter «συγχαρητήρια στο μαρούλι».

Το κόλπο με την  Lizzy αποδείχτηκε «μεγάλο κόλπο», «πραγματικά έπιασε τον σφυγμό και την αίσθηση όλης της χώρας» και λειτούργησε γιατί οι πάντες, «από έναν ακαδημαϊκό μέχρι ένα επτάχρονο παιδί» γέλασαν με αυτό, εξηγεί ο Λάιβσι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Daily Star δεν θα χρειαστεί να εφεύρει κι άλλα τέτοια κόλπα με μαρούλια .

Ερωτηθείς εάν ο μπέιμπι-σίτερ της Lizzy έκανε κάποιο κόλπο για να παρατείνει τη ζωή του μαρουλιού, ο Λάιβσι αρνείται ότι έγινε βρόμικο παιχνίδι. Απλά, προσθέτει, έμαθε πως συντηρείται σωστά το μαρούλι: δεν χρειάζεται ψυγείο, «είναι καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου», λέει.

Διαβάστε επίσης:

Πένι Μόρντοντ: Η πρώτη που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

Σε τέσσερις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: «Πλέον έχουμε και τον πύραυλο Typhoon -Κάποιοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:45