search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:34
MENU CLOSE

Ανδρέας Πάτσης: Η Βουλή παραπέμπει στη Δικαιοσύνη το φάκελο για το πόθεν έσχες του

03.11.2022 12:00
PATSIS-124141-NEW

Στην “τσιμπίδα” της Δικαιοσύνης στέλνει η Βουλή το φάκελο με τα στοιχεία για το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή των στοιχείων στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.

Η επιτροπή αποφάσισε επίσης, να ζητήσει την άρση του τραπεζικού φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, τα ευρήματα θα αποσταλούν και στο γενικό επίτροπο της επικρατείας του Ελεγκτικού συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο δημόσιο εφόσον μετά από την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: «Να συνέλθει η Ελλάδα – Η Αθήνα φοβήθηκε για την εμβέλεια του πυραύλου μας»

Στο Κίεβο η Σακελλαρόπουλου – Θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι 

Υποκλοπές: Χωρίς τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες η έρευνα της PEGA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42