search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κιβωτός του κόσμου: Ίσως και σήμερα ο ορισμός νέας διοίκησης – Έρευνα ακόμα και για παράνομες υιοθεσίες (Video)

22.11.2022 07:21
kivotos new

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο για τη σωτηρία της «Κιβωτου του Κόσμου». Ισως και σήμερα οριστεί νέα διοίκηση η οποία διαδέχεται τον Πατέρα Αντώνιο και το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτερα.

Βάσει του νόμου το προσωρινό διοικητικό σχήμα δύναται να έχει διάρκεια θητείας ως και ένα έτος, μέχρι να οριστεί κανονική διοίκηση. Το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Κιβωτού θα είναι, σύμφωνα με όσα διαρρεόνται από την κυβέρνηση, προσωπικότητα κύρους και με εμπειρία στον τομέα των κοινωνικών δομών, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και η υπόλοιπη σύνθεση του Δ.Σ.

Στόχος να φροντίσουν τα 400 παιδιά που διαβιούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και να μη μείνουν στο δρόμο.

Οικονομικός έλεγχος και νέα έρευνα

Μία από τις πρώτες μέριμνες της νεας διοικησης είναι τόσο ο οικονομικός έλεγχος όσο και η εξασφάλιση των πόρων για την συνέχεις της λειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι η δομή δεν στηρίζεται σε κρατική επιχορήγηση, καθώς το 99% των εσόδων της είναι από ιδιωτικές δωρεές. 

Παράλληλα η νέα διοίκηση θα συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης. Οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών συγκλονίζουν και είναι απαίτηση και της κοινωνίας να έρθουν όλα στο φως.

Η έρευνα θα επεκταθεί, όπως αναφέρει το newsit.gr και σε άλλες πτυχές που αναδεικνύονται ημέρα με την ημέρα.

Για παράδειγμα θα ερευνηθεί αν υπήρξαν θέματα παιδικής εργασίας, απομάκρυνσης των παιδιών από την εκπαίδευση, θέματα μη επανένωσης με τους γονείς, ακόμη και το ενδεχόμενο παράνομων υιοθεσιών.

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Από σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσουν και οι καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα καταθέσουν παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και εργαζόμενοι σε αυτές.

Από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφτασαν δύο διαδοχικά emails του Συνήγορου του Πολίτη. Ωστόσο σε αυτά δεν υπάρχει άμεση αναφορά σε κάποια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Αν προκύψουν πάντως στοιχεία για άλλες πράξεις όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες η Εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης

Serial killer στη Ρόδο: Άλλους τρεις φόνους και μία απόπειρα δολοφονίας ομολόγησε η οικιακή βοηθός που έπνιξε την ηλικιωμένη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης τέσσερις ανήλικοι – Τιμωρήθηκαν με αναμορφωτικά μέτρα

Σοκ στη Χαλκιδική: Βρέθηκε νεκρή η 31χρονη που είχε εξαφανιστεί


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:43