search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:27
MENU CLOSE

Ομάδα Wagner: Φρικιαστικό «δώρο» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Έστειλε ματωμένη βαριοπούλα (Photo/Video)

24.11.2022 18:24
variopoula

Ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν έστειλε μια «ματωμένη» βαριοπούλα σε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το πρωί της Πέμπτης ως απάντηση σε ψήφισμα της πλειοψηφίας του Σώματος με το οποίο χαρακτηρίζουν τη Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας».

Ο Πριγκόζιν έστειλε τη βαριοπούλα σε μια θήκη για βιολί σε όσους ψήφιζαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο σύμμαχος του Πούτιν είπε ότι είχε συνάντηση με τους διοικητές της Ομάδας Βάγκνερ και αποφάσισαν να κηρύξουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «διαλυμένο».

«Πριν αυτή η διαδικασία τεθεί σε νομική ισχύ, έλαβα εντολή να υποβάλω ένα δώρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε ο Πριγκόζιν.

Οι βαριοπούλες έχουν γίνει ανεπίσημο σύμβολο της ομάδας που συνδέεται με το Κρεμλίνο, επειδή τα μέλη τις χρησιμοποιούν για να δολοφονούν ανθρώπους, κυρίως σε «αποστολές» σε άλλες χώρες.

Στο βίντεο φαίνεται ένας γραβατοφορεμένος δικηγόρος που εργάζεται για την Ομάδα Βάγκνερ μεταφέρει μια θήκη βιολιού σε ένα δωμάτιο και την τοποθετεί σε ένα τραπέζι.

Σηκώνει το καπάκι της θήκης του βιολιού, επιδεικνύοντας μια καλογυαλισμένη βαριοπούλα. Το κεφάλι είναι χαραγμένο με το λογότυπο της Ομάδας Βάγκνερ και η λαβή έχει βαφτεί με κόκκινη μπογιά για να παραπέμπει σε αίμα.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, ένα βίντεο της εκτέλεσης με βαριοπούλα ενός Ρώσου στρατιώτη που αυτομόλησε στην ουκρανική πλευρά της σύγκρουσης είχε κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατόπιν αυτού, το κοινοβούλιο της ΕΕ ψήφισε για να χαρακτηρίσει την ομάδα Βάγκνερ ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι φιλορώσοι μπλόγκερ είπαν ότι ήταν εκδίκηση για την υποτιθέμενη προδοσία του.

«Χτυπήθηκα στο κεφάλι και έχασα τις αισθήσεις μου και ήρθα σε αυτό το κελάρι», είπε. «Μου είπαν ότι έπρεπε να δικαστώ». Αμέσως μετά δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από άγνωστο κουκουλοφόρο. Ο Nuzhin σωριάστηκε στο πάτωμα και ο άγνωστος άνδρας έδωσε ένα άλλο χτύπημα στο κεφάλι του.

Tο βίντεο, με το ανατριχιαστικό «δώρο» δημοσιεύτηκε πρώτη φορά από το κανάλι Telegram της Γκρίζας Ζώνης με λεζάντα «Το σφυρί της εκδίκησης».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο – Τέσσερις νεκροί (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεμένουν από πολεμοφόδια οι ΗΠΑ (Videos)

Γάτα μαθουσάλας μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες – Έγινε 27 χρονών (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:26