search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Το χτύπημα στην Ταξίμ μπορεί να είναι προβοκάτσια, λέει Τούρκος βουλευτής

26.11.2022 19:57
erdogan new

Η δράστις της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη συνδέεται με τον Ερντογάν και όχι με το PKK, δηλώνει ο αρμενικής καταγωγής τούρκος βουλευτής, Γκάρο Παϊλάν, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) -απευθυνόμενος προς τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ- αποκάλυψε πως με βάση όσα καταθέτει η γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε έξι ανθρώπους, όχι μόνο δεν έχει σχέση με το ΡΚΚ, αλλά μάλλον έχει σχέσεις με την πλευρά που πολεμά εναντίον αυτών.

Μεταφέροντας όσα κατέθεσε η δράστις στην αστυνομία, ο βουλευτής -ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ως προδότης για την αντικυβερνητική του στάση- είπε: «τα τρία αδέλφια μου πέθαναν πολεμώντας για λογαριασμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA)». Ο FSA αποτελείται από Σύρους αντικυβερνητικούς, τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, Ουιγούρους και άλλους μισθοφόρους που εκπαιδεύτηκαν από την τουρκική ΜΙΤ.

Ο Γκάρο Παϊλάν κατηγόρησε τον Ακάρ ότι μιας και δεν είδε τους γκιουλενιστές που -κατά τον ίδιο- προετοίμαζαν το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, δεν βλέπει και τις δυνάμεις που ίσως να προετοιμάζουν νέες κινήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

«Το τρομοκρατικό επεισόδιο στην Ταξίμ μπορεί να είναι μέρος μιας νέας δυναμικής πραξικοπήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως αφού και η δράστις μπήκε στην Τουρκία από το Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, κάποιος στο εσωτερικό της Τουρκίας την προστάτευσε. «Είμαστε κατά του πολέμου. Υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα στη χώρα, υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας. Αλλά εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε σαν στρατιώτης και όχι σαν πολιτικός» είπε απευθυνόμενος στον Ακάρ.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 τραυματίες από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην πόλη Ντνιπροπετρόβσκ

«Μουντιάλ 2022»: Σοκ στο Κατάρ – Πέθανε οπαδός της Ουαλίας

Λευκορωσία: Πέθανε αιφνιδίως ο Υπουργός Εξωτερικών Βλαντίμιρ Μακέι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:27