search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Σφίγγει ο κλοιός για τον π. Αντώνιο και άλλους 10 – Ο εκνευρισμός της πρεσβυτέρας και η έρευνα για κακουργήματα

02.12.2022 19:36
kivotos-kosmou

Τη διαταγή να απομακρυνθεί ο πατέρας Αντώνιος από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και να μην έχει καμία επαφή με τα παιδιά εξέδωσαν οι Εισαγγελείς Ανηλίκων, μετά και τις πιο πρόσφατες καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στη ΜΚΟ.

Το ίδιο ισχύει και για τρεις ακόμη στενούς του συνεργάτες.

Την ίδια ώρα, η πρεσβυτέρα εμφανίστηκε έξω από τα γραφεία της Κιβωτού στον Κολωνό, λίγο πριν λήξει η εισαγγελική διορία, ιδιαιτέρως ενοχλημένη από την παρουσία δημοσιογράφων και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις επιβιβάστηκε σε όχημα που την περίμενε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον Σκάι, αποχώρησε και ο πατέρας Αντώνιος λίγο πριν λήξει η προθεσμία που είχε δώσει ο εισαγγελέας σχετικά με την εγκατάλειψη της δομής και από τους δυο.

Η πρεσβυτέρα είναι μεταξύ των 11 φυσικών προσώπων, για τα οποία η εισαγγελέας παρήγγειλε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά τους. Εκείνη, ο πατέρας Αντώνιος και στενοί συγγενείς τους διερευνώνται για υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας φορολογικός και διαχειριστικός έλεγχος, έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή καθώς και το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών, αλλά και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων. Στο «μικροσκόπιο» του τραπεζικού ελέγχου θα τεθούν δάνεια, κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

«Φαίνεται και αποδείχτηκε ότι όλα αυτά τα χρήματα και όλες αυτές οι δωρεές δεν πήγαιναν για τη βελτίωση ζωής των παιδιών αυτών και προφανώς οι αρμόδιοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις» τόνισε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλλυλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Στο μεταξύ ο 19χρονος που κατήγγειλε τη σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού, κατέθεσε ξανά στους εισαγγελείς ανηλίκων. Ο ίδιος πιστεύει ότι και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα. «Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια κυρία η οποία είναι στον Βόλο, μου είπε ότι το στέλεχος της Κιβωτού κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή τον ξέρω είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια»τόνισε.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβη στη δομή του Βόλου και πήρε κατάθεση από τον μαθητή Γυμνασίου στον οποίο αναφέρεται ο 19χρονος, ο οποίος είναι ο μόνος μέχρι σήμερα που έχει καταγγείλει ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο καταγγελίες που αφορούν σε δύο παιδιά, για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες από τρίτα πρόσωπα ότι μπορεί να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Βρίσκονταν, όπως και ο 19χρονος, πολύ κοντά στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Το πρώτο παιδί είναι ένας 15χρονος που ζει στη δομή του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για τουλάχιστον ένα μήνα από το Βόλο για την Αθήνα, ενώ έκανε και κάποια ταξίδια με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού. Γύρισε με την έναρξη της σχολικής περιόδου, έχοντας μαζί του ένα τάμπλετ και χρηματικό ποσό.

Το δεύτερο παιδί με καταγωγή από χώρα της Αφρικής ζούσε στη δομή της Καλαμάτας μέχρι που μετακινήθηκε στην Αθήνα, ενώ αιφνιδιαστικά τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Είδα πανικό όταν της πήρα το κινητό, βλέπει εφιάλτες με τον Μίχο» λέει η θεία της

Αθηνών – Κορίνθου: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το κλείσιμο του δρόμου από πτώση βράχων

Ελένη Τοπαλούδη: Συγκινητική ανάρτηση από τη μητέρα της – Δημοσίευσε την τελευταία φωτογραφία της κόρης της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:02