search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:45
MENU CLOSE

Το μήνυμα του Τσίπρα για το μέλλον

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2258
01/12/2022
03.12.2022 10:57
tsipras 3 new

«Είμαι 48 χρόνων, όχι πολύ μεγάλος, αλλά παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα εδώ και 35 χρόνια».

Η αναφορά ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μιλώντας στην ημερίδα της «Ναυτεμπορικής», επικαλέστηκε όλη την πορεία του, από την εποχή της ένταξής του στην ΚΝΕ το 1988, προκειμένου να επισημάνει ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ξαναδεί πρωθυπουργό να αρνείται να πάει να απαντήσει στη Βουλή στις ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άσχετο και σχετικό μέρες που είναι: μετά την αποχώρησή του από την ΚΝΕ ο Τσίπρας συμμετείχε στην ίδρυση της φοιτητικής παράταξης «Εγκέλαδος» στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (προσκείμενη στα Εναλλακτικά Ριζοσπαστικά Αριστερά Σχήματα). Συνεπώς δεν μπορεί, κάπου θα φταίει και για τους πρόσφατους σεισμούς.

Πέρα από την πλάκα, η αναφορά «δεν είμαι πολύ μεγάλος» έχει την αξία της και την κρατάμε, σε συνέχεια και πρόσφατης αναφοράς στη συνέντευξη προς τη Σία Κοσιώνη ότι σε περίπτωση ήττας, αν τεθεί θέμα ηγεσίας, έχει μεν πρόσφατη εντολή, αλλά θα προσφύγει στην ετυμηγορία της βάσης (όπου είναι ιδιαίτερα ισχυρός όπως έδειξε το πρόσφατο συνέδριο).

Κοινώς, ο Τσίπρας θεωρεί ότι έχει μέλλον στην πολιτική σκηνή και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την αρχηγία ύστερα από τυχόν εκλογική ήττα. Αντιθέτως θα δώσει τη μάχη για τη διατήρησή της.

Διαβάστε επίσης:

Το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και ο Στυλιανίδης

Ο βαρύς αχός για το… «crap» και η συγγνώμη Μητσοτάκη

Το «είσαι ό,τι δηλώσεις» πρέπει να πάρει ένα τέλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:45