search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:53
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Τρίπολη: «Είμαστε μπροστά στην προσπάθεια για την καινοτομία και για τη μεταρρύθμιση»

05.12.2022 14:34
mitsotakis_tripoli0512_new

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση ακούει και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει προβλήματα που επισημαίνουν επιχειρήσεις έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βιομηχανική Περιοχής της Τρίπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου που απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομενους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είμαστε μία κυβέρνηση που μας αρέσει να λύνουμε πραγματικά προβλήματα. Πολλά προβλήματα είναι οριζόντια, άλλα είναι πάρα πολύ ειδικά. Πάντως, ξέρετε ότι έχετε συνομιλητές οι οποίοι έχουν διάθεση να ακούσουν, καταλαβαίνουν -πιστεύουμε- πως δουλεύει η πραγματική οικονομία. Και νομίζω εδώ, για να πούμε και έτσι τη θετική πλευρά, διαπιστώνουμε απόλυτα αυτό το οποίο είπατε, πως τα εργαλεία δημόσιας πολιτικής ουσιαστικά είναι απολύτως κρίσιμα για να προωθήσουμε επενδύσεις».

«Θέλω να ακούσω από εσάς ποια είναι τα βασικά ζητήματα και οι κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά -και εξάλλου αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και εδώ στην ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης- ότι η ανάπτυξη χωρίς παραγωγικές επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρχει. Έχουμε ήδη κάνει σημαντική πρόοδο στον τομέα αυτόν, αλλά μένουν πολλά ακόμα προφανώς τα οποία πρέπει να γίνουν και θα ήθελα να έχω μια εικόνα από πρώτο χέρι από εσάς ποιες είναι οι ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε γεωγραφικά αλλά προφανώς και κλαδικά», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες.

Επίσης, επισήμανε ότι τρία χρόνια μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, κάποια προβλήματα των επιχειρήσεων έχουν αλλάξει: «Τώρα έχουμε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας οικονομίας η οποία αναπτύσσεται. Προβλήματα δηλαδή ως προς το ζήτημα του κόστους του ρεύματος, το οποίο είναι ένα εισαγόμενο πρόβλημα που το γνωρίζουμε πολύ καλά και ξέρουμε ότι από δω και στο εξής, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί περισσότερο στις επιχειρήσεις για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το ζήτημα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και το πόσο χρόνο θα χρειαστεί, είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά συνολικά την Ευρώπη και σε αυτό το επίπεδο, σίγουρα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για τράπεζες: Όχι σε έκτακτη εισφορά, αποφάσεις σε δύο εβδομάδες

Οικονόμου για Τσίπρα: Εθνικά επιζήμιος ο υπαινιγμός ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τσίπρας: Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42