search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Κυρανάκης: Δεν πιστεύω ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε απρόκλητα – Οι ρομά βιάζουν και πουλάνε παιδιά στους καταυλισμούς (video)

08.12.2022 13:41
KYRANAKIS_ROMA

Σε επικίνδυνες, ρατσιστικές γενικεύσεις προχώρησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος λίγο πολύ ισχυρίστηκε ότι όσοι μένουν στους καταυλισμούς είναι εγκληματίες με παραβατική συμπεριφορά, αρνούμενος μάλιστα να απαντήσει σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν βάζει στο ίδιο καλάθι όλους τους ρομά.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο ρομ, Κώστα Φραγκούλη, έκανε χρήση του όπλου του απρόκλητα.

«Τα επεισόδια που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, μαγαζιά, περιουσίες ανθρώπων αφορούν τελικά εργαζόμενους και φορολογούμενους, οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο για τα επιδόματα που εισπράττει αυτή η κοινωνική ομάδα που λέγεται Ρομά» είπε αρχικά.

«Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ωφελούμενη» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε μάλιστα «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε κάποιες αλήθειες που συμβαίνουν στους καταυλισμούς εδώ και χρόνια και να μένουμε άπραγοι».

«Δεν μπορύμε να κλείνουμε τα μάτια σε πράγματα που συμβαίνουν και είναι παραβατικές συμπεριφορές, πράγματα που έχουν να κάνουν με βιασμούς ανηλίκων, εμπορία ανηλίκων, έχουμε περιπτώσεις που οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους για να παντρευτούν με άλλες οικογένειες σε ηλικίες 13-14 ετών. Βλέπουμε παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, βλέπουμε πυροβολισμούς, κλοπές, ληστείες» είπε αρνούμενος να απαντήσει στο αν θεωρεί εξ ορισμού παραβατικούς όλους τους ρομά.

«Όλη αυτή η αναταραχή που έχει εκτυλιχθεί από ομάδες ρομά, είναι μια πολύ καλή αφορμή να τελειώνουμε με το άβατο» συνέχισε.

«Αν απρόκλητα πυροβόλησε ο αστυνομικός που δεν το πιστεύω, προφανώς είναι ένα πολύ μαγάλο λάθος. Αν όμως (πυροβόλησε) μετά από προσπάθειες εμβολισμού που φέρνουν τον αστυνομικό σε άμυνα, τότε δεν είναι λάθος» είπε στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σκουρλέτης: Ρατσιστικό μανιφέστο Κυρανάκη

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κυρανάκη είπε ότι «μόλις ακούσαμε ένα ρατσιστικό μανιφέστο» που επιτείνει την κοινωνική αναταραχή.

«Μόλις ακούσαμε ένα ρατσιστικό μανιφέστο, αυτά τα οποία είπε πριν από λίγο ο κ. Κυρανάκης, είναι προκλητικά. Ουσιαστικά περιέγραψε την νομιμοποιητική, κατ’ αυτόν, βάση μιας ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που έχουν Ρομά καταγωγή. Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια, δεν το περίμενα. Θα περίμενα να ακούσω μία προσέγγιση αυτοκριτικής σε σχέση με τη στάση της Αστυνομίας. Είδατε ότι μόλις δυόμισι λεπτά χρειάστηκαν για να υπάρξει αυτή η δολοφονική επίθεση από ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν πάρει τέτοιες εντολές. […] Προσεγγίσεις σαν αυτή του κ. Κυρανάκη ουσιαστικά ρίχνουν «λάδι στη φωτιά». Λέει ο κ. Κυρανάκης ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκ των προτέρων ύποπτοι. Αυτό λέει!» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεγάλο ζήτημα, πέρα από τα θέματα της εκπαίδευσης των αστυνομικών, είναι ποια πολιτική ηγεσία ενθαρρύνει αυτή την αστυνομική αυθαιρεσία. Διότι δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Υπήρξε η περίπτωση του Σαμπάνη. Κι αυτός Ρομά. Υπήρξαν πρακτικές απίστευτης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. […] Ινδαρές, Νέα Σμύρνη, ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια. Όλο αυτό έχει γίνει πια συνώνυμο μιας πρακτικής από τα σημερινή κυβέρνηση που συνάδει και με μία άλλη πρακτική, που κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, τις παρακολουθήσεις. Έχουμε δηλαδή ένα πλήρες αυταρχικό πακέτο» πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενώ εξαφανίστηκε τις δύο πρώτες ημέρες, έκανε χτες μια προκλητικότατη δήλωση, χωρίς να έχει κανένα στοιχείο κριτικής απέναντι στη στάση των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να κρατάμε μια στάση «Πόντιου Πιλάτου». Εδώ υπήρξαν οι συνομιλίες με το κέντρο, που βγήκαν χτες από τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν βίντεο, αυτά τα περί εμβολισμού είναι τα συνήθη που λέει η Αστυνομία για να δικαιολογήσει την αυθαιρεσία της» κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για τις αντιδράσεις των Ρομά: Καμία ανοχή σε πράξεις βίας απέναντι σε όργανα της τάξης

Μητσοτάκης: Αντεπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές – Τι ανακοίνωσε για την ΕΥΠ

ΠΑΣΟΚ: «Καμπανάκι» για την οικονομία λόγω «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» – Ποιοι λένε για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09