search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:44
MENU CLOSE

Νότια Κορέα: Πυρκαγιά σε τούνελ – Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Photos/Video)

29.12.2022 16:15
korea tunel

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση λεωφορείου και φορτηγού που προκάλεσε τεράστια φωτιά σε σήραγγα ταχείας κυκλοφορίας στα περίχωρα της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι εικόνες από τη σκηνή δείχνουν τεράστιες φλόγες και λοφία καπνού να υψώνονται από τη σήραγγα, καθώς εκατοντάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό γύρω στη 1.50 μ.μ. (12.50 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης) στη σήραγγα ταχείας κυκλοφορίας στο Gwacheon, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η υπερυψωμένη σήραγγα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα γύρω κτίρια από τον θόρυβο του δρόμου, τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες, έδειξαν εικόνες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, είπε ο αξιωματούχος.

«Πραγματοποιούμε έρευνα μέσα στη σήραγγα σε περίπτωση περισσότερων θυμάτων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αφού αρχικά είπαν ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ωστόσο οι αρχές μείωσαν τον αριθμό των νεκρών σε πέντε, με 37 τραυματίες.

Μερικοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα, είπε ο αξιωματούχος.

«Τρεις έχουν υποστεί εγκαύματα στις περιοχές του προσώπου ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται για εισπνοή καπνού», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Λι Σανγκ Μιν ζήτησε να χρησιμοποιηθούν «μέγιστοι πόροι» για να σωθούν ζωές, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.

«Προτρέπω τις αρχές να καταβάλουν τις καλύτερες προσπάθειες για να σώσουν τις ζωές όσων δεν έχουν γλιτώσει», είπε.

Το θανατηφόρο δυστύχημα έρχεται λίγους μήνες αφότου 150 άνθρωποι, κυρίως νεαρές γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα ανθρώπων το Halloween στη περιοχή Itaewon.

Ο γρήγορος μετασχηματισμός της Νότιας Κορέας από μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο, φτωχή χώρα στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και σε μια ακμάζουσα δημοκρατία αποτελεί πηγή μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας.

Αλλά μια σειρά από καταστροφές που μπορούσαμ να αποφευχθούν – συμπεριλαμβανομένου του Itaewon και του βυθίσματος του πορθμείου Sewol που σκότωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους το 2014 – έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Πολλοί Νοτιοκορεάτες αμφισβητούν τα πρότυπα ασφαλείας και αναρωτιούνται αν παραγκωνίστηκαν και αν οι κανονισμοί αγνοήθηκαν στη βιασύνη για ανάπτυξη, με τον μακρύ απολογισμό των ατυχημάτων να αφήνει μια κληρονομιά πικρίας και δυσπιστίας.

Διαβάστε επίσης:

Μυστικές συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας-Συρίας: Η γεφύρωση Άγκυρας και Δαμασκού «στο μενού» (Photos/Video)

Spiegel: Μήπως είναι «Moroccogate» και όχι «Qatargate»; – Υπήρχε δωροδοκία Παντσέρι και Τζόρτζι από το Μαρόκο

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στη Λευκορωσία (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:44